Spansk konversasjon og karnevalsforberedelser (torsdag, 2. mars 2017)

Torsdag, 2. mars 2017.

I morgen kommer Duly for en ny kursdag i spansk konversasjon, og derfor måtte vi i formiddag, forsøke å komme i mål med spanskleksa som skal være ferdig til mandagskurset. Og det klarte vi, tror vi. Men, fy fillern, for en jobb.

Hjemme har vi en imperfektumsform, men på spansk har vi to, avhengig av om det som skjedde er avsluttet eller om det ikke er avsluttet. Hvert verb har i tillegg forskjellige ord for første, andre og tredje person entall og tre andre ord for første, andre og tredje person flertall. Å skille disse to fortidsformene, imperfecto og preterito, fra hverandre, det behersker vi absolutt ikke ennå. Kanskje det hadde gått bedre om vi hadde deltatt på høstkurset, men derom er jeg svært usikker.

Vi ble i alle fall ferdig til lunsjen som vi tar sånn mellom tolv og ett, etterfulgt av et par timer i og rundt bassenget før vi tok turen opp til Mercadona i San Fernando og derfra til Lidl for å handle for helgen. En god spasertur med trillebag nedoverbakke og oppoverbakke, den siste ble avbrutt av et lite bronkittanfall, før vi fortsatte hjemover langs carreteraen.

Da vi kom hjem var en dekoratør i gang med å pynte for karnevalet i resepsjonen. Selv om de sier at de ikke bryr seg om denne tradisjonen, så er det tydelig at karnevalspyntingen må til, også her.

I fjor ble området foran resepsjonen omdannet til et pissoar, men i år har de bygget et solid gjerde som skiller denne delen fra carreteraen der opptoget går, og det opptoget er enormt. Carreteraen blir stengt for trafikk tidlig på ettermiddagen og digre lastebiler fulle av mennesker og digre høyttalere med taktfast bassrytmer fyller opp gata og slår pusten ut av oss alle. Men allikevel henger vi over balkongene våre og følger alt med store øyne.

Mandag kommer Sofia og ei venninne på besøk. De blir ei uke, noe som betyr at de får oppleve dette fargerike og lydsterke evenementet, og vi gleder oss med dem.

Dette med en hilsen fra Terje

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s