To duer sitter og gnisser nebb (torsdag, 9. februar 2017)

Torsdag, 9. februar 2017

Gran Canaria i dag. Blå himmel med hvite skyer og god norsk sommertemperatur.

Meg i dag. Litt tung dag etter en natt med mange hosteavbrudd. Jeg fikk nye medisiner i går. Det ser ut som om de hjelper noe.

Inger Johanne i dag. Baking av rundstykker og steking av pannekaker.

Gro jobber.

Det er ettermiddag. Jeg ligger på solsenga ved bassenget og ser opp mot palmegreinene. To duer sitter og gnisser nebb. Tett i tett. Time etter time.

  • «Ser du dem?», spør jeg Inger Johanne.
  • «Hvor da?»
  • «Rett over oss. Ser du dem nå?»
  • «Hvem?»
  • «Duene, vel».
  • «Ja, nå ser jeg dem».
  • «Tenk om de skiter. Treffer de oss da?»

Jeg reiser meg opp og går til bassengkanten. Vi badet begge to i havet for et par dager siden. Det var helt greit, men bassenget er noe helt annet. Det bruker å være mye kaldere. Inger Johanne var uti for tre dager siden, men i dag har ikke sola vært så sterk, så vannet er nok kaldere.

Jeg står og vipper og plutselig vipper jeg ikke mer. Jeg er i vannet. Det er ikke så galt. Noen meter bak meg svømmer Inger Johanne.

  • «Du hostet ikke nå?»
  • Det går jo ikke an. Da drukner jeg jo.»

I natt var hosten ille. Lungene fylte seg hele tiden og boblet. Eller pep når jeg pustet ut. Nå er det bedre.

Nyt dagen! Hilsen meg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s