I natt har det vært stille fra deg (lørdag, 4. februar 2017

Lørdag, 4. februar 2017

«I natt har det vært stille fra deg», sa Inger Johanne da jeg våknet og spurte. «Du har ikke hostet noe særlig». Astmaen har denne gangen rammet meg hardt, men kanskje den er i ferd med å gi seg for denne gangen. Fortsatt er det tett i brystet og hver gang jeg gjør noe, presser luften seg ut fra lungene og ut gjennom det trange astmatiske pusterøret.

I dag våknet vi for øvrig til en temperatur noe lavere enn vi er vant med. Femten grader leste jeg på den utvendige temperaturmåleren da jeg sto opp, dusjet og kledde på meg shorts og t-skjorte.

Temperaturer er egentlig litt merkelig. Hjemme har vi tjueto grader inne og kler oss med langbukser, sokker og skjorte. I tillegg bruker jeg gjerne en ulljakke utenpå. Alt mens den innvendige temperaturmåleren viser tjueto grader. Her bruker jeg shorts og t-skjorte selv om vi har fra femten til tjue grader inne.

Inger Johanne er ute på tur igjen. Denne gangen skulle hun til fotterapeuten i San Fernando. «Sitt rolig og ta deg inn», sa hun da hun gikk, og jeg gjør som hun sier. Jeg føler ikke for å gjøre noe annet.

Utenfor Bull-hotellet som er vårt nabobygg, kommer buss etter buss. Noen av dem som går på, er sommerkledd, mens andre er vinterkledd. De sommerkledde går om bord i sin buss, mens de vinterkledde i sin. Noen skal vel da på tur, tenker jeg, mens andre skal hjem.

Gro kommer seinere i dag. Da blir hun hos oss i fem døgn, før hun også reiser hjem til Norge.

Jeg følger litt med i debatten der hjemme. Hver dag starter jeg med nedlasting av både Sandefjords Blad og Aftenposten, sjekker epostene og scroller litt nedover på facebook. Noe er interessant, mens det meste ikke gjelder oss.

Etter hvert som dagene og ukene går, blir avisinnholdet, spesielt den lokale delen, stadig mindre interessant, men nå når vi bare har vært her et par dager, er det meste aktuelt og interessant.

I dag er det mer luftig her i Playa del Inglés. Sola skinner som vanlig ned på havet som viser seg fram med sine småbølger. Palmene vifter med greinene sine og forteller oss at det kan være litt sandblåsing på strendene. Så pass på slik at du ikke puster inn sand, mener de sikkert. Slik leser jeg dem i hvert fall.

Nå er det lite kaffe igjen på termosen, så kanskje jeg blander meg en ekstra kopp. Jeg har litt å tenke på her jeg sitter og lar solen varme meg opp.

Ha en flott dag der du er og ta vare på deg selv. Hilsen meg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s