Vi kom i går kveld (fredag, 3. februar 2017)

Fredag, 3. februar 2017

Klokka er ett om ettermiddagen, og jeg sitter alene på balkongen og skuer ut over havet der det er totalt bleike uten et vindpust. Sola var framme i formiddag, men så skyet det over slik at vi nå har shorts- og t-skjorte-vær.

Til høyre ser jeg ut på gata der folk trasker omkring. De færreste med et mål og de fleste på vår alder. Er det par, går de hånd i hånd og viser at de hører sammen. Noen yngre par går etter hverandre, helst med den kvinnelig foran og mannen mer avventende bakerst. Kanskje det er slik at menn er tøffere hjemme, mens når vi kommer utenfor våre trygge hjemmerammer, tar kvinnene over?

Jeg sitter som sagt på balkongen, mens Inger Johanne er ute og skaffer mat til husholdningen vår. Etter bisettelsen av tante kom astmaen tilbake i fullt monn. Jeg bestilte raskt time hos legen som mente at det hele var astmarelatert, altså som vanlig. Ingen bakterier, noe jeg var svært glad for. Da var det slik jeg kjenner tilstanden som kommer og går, helst i fuktig og kjølig vær.

Boklesing er en god beskjeftigelse når jeg sitter slik som nå. Slapp av når du kommer ned i varmen, sa legen. La det hele gå over av seg selv. Forrige gang vi reiste ned, tok det en ukes tid før bronkiene tømte seg og utpusten begynte å fungere lettere og uten piping.

Boken som jeg har startet med, er av Elena Ferrante og den første i en serie fra Napoli der Comorraen styrer det meste. Den norske utgiveren er Samlaget som gir ut bøker på nynorsk. Så også denne. Jeg er glad i språket og synes det klinger best i musikk og dikt. Noen politikere går inn for at dette skal forsvinne i skolen, noe jeg synes er forferdelig galt.

Her i bygget er de fleste relativt fastboende og har innfunnet seg med de uskrevne reglene som hersker i de fleste blokkbygninger. Noen ganger merker vi at det har kommet nye mennesker i huset, også denne gangen. En av disse reglene er at ingen henger klær over rekkverkene på balkongene. På vår side ut mot bassenget er det tydelig at vi har fått en medboer.

Dette var litt om denne dagens trivialiteter.

Ha en flott og innholdsrik dag.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s