Mat og niqab i skolen (fredag, 16. september 2016)

Fredag, 16. september 2016

Jeg kommer nettopp fra legen som informerte meg om at jeg på nytt hadde fått bronkitt. Jeg fikk resept på både Bronkyl og Apocilin. Bronkylen kunne jeg begynne med i dag, men antibiotikaen kunne jeg vente litt med da jeg sa at vi snart skulle reise til Gran Canaria. «Meget bra», bekreftet han med et nikk. «Luften der nede er svært gunstig for deg». Så når noen spør meg hvorfor jeg ønsker meg sydover, kan jeg bare svare at det er det legen som ordinerer.

Jeg satt og så på NRKs Debatten

torsdag kveld. Temaet var det å spise slik at vi får i oss det vi bør uten at det blir problemer av det. Politikerne sto mot hverandre. Den ene ville ha felles bespisning i skolen, slik de fleste andre land i Europa har det. Den andre ville ikke ha forandringer, i hvert fall ikke forandringer som koster penger. Så tenker jeg at matservering i skolen vil kreve flere sysselsatte. Resultatet blir da sunnere mat som gir sunnere og mer oppmerksomme elever, og i tillegg får vi flere mennesker i arbeid, for noen må jo stå for matlagingen og serveringen og ytterligere andre må passe på at alle har det greit mens de spiser.

Dagens store snakkis

er kanskje temaet niqab som regjeringen ikke tør å si noe om. Arbeiderpartiets Jan Bøhler

2016-09-16-den-norske-varianten-av-niqab

Norsk niqab

mener at regjeringen like godt kan forby det, i stedet for å sende ansvaret over til skolene og kommunene. Jeg vet i alle fall hva jeg mener. Heldekkende ansiktsmasker burde være forbudt så sant det ikke gjelder som beskyttelse mot kulde og annet som vi ikke ønsker å puste inn. Her er Listhaugs svar til Bøhler (fra dagens VG):

«Når det gjelder heldekkende plagg som niqab og burka er dette et lite problem i skolesammenheng og på andre offentlige institusjoner. I den grad slik praksis skaper utfordringer finner den enkelte kommune eller den enkelte offentlige instans lokale løsninger, i noen tilfeller også forbud. Eksempelvis har Oslo kommune innført et forbud mot plagg som helt eller delvis dekker elevenes ansikt», skriver Listhaug i sitt svar på Jan Bøhlers skriftlige spørsmål til statsråden.

Dette var vel et litt flaut svar fra en såkalt handlekraftig minister.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s