Oddvar Brå og jeg (torsdag, 15. september 2016)

Torsdag, 15. september 2016

Flottere vær enn vi har nå,

er det vel vanskelig å håpe på. Selv Regnværs-Bergen opplever den rene tropesommeren. Men med varmt og fuktig høstvær følger også mine vanlige astmaproblemer. Jeg har blitt forkjølet, nærmer meg bronkitt og har doblet inhalasjonen av den medisintypen langrennsløperne bruker. Jeg leste forresten at Oddvar Brå overlevde sin sportskarriere takket være denne medisinen.

I går kveld hørte jeg

at lungekreftpasienter kanskje kan få medisiner som kan hjelpe dem til å overleve sykdommen sin. Det er merkelig at ikke dette har skjedd før når vi vet hvor mye penger de borgerlige bruker til skattelettelser, blant annet til Inger Johanne og meg som nå i september vil få åtte tusen kroner mer i pensjon. De mest velstående får selvfølgelig mye mer.

I Dagens Næringsliv leser jeg

at mange velstående mennesker kjøper leiligheter som investering i Oslo. Resultatet er at 2016-09-15-leiligheter-t-banede som vil kjøpe, møter sterkere konkurranse, og dermed går prisene i været. Nær halvparten av de små leilighetene som ble solgt i Oslo i første kvartal, leser jeg, ble kjøpt av personer som ikke bor i leiligheten selv. En av investorene som blir intervjuet skjønner ikke hva som er galt med det. Ut fra det han sier, tenker jeg at her burde myndighetene i Oslo trå hardt på bremsen og innføre begrensninger. Vi kan da ikke leve med en «sterkestes-rett» når det går hardt ut over flertallet.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s