Det nytter ikke å lukke øynene . . . (tirsdag, 16.august )

Klokka har så vidt passert åtte,

og jeg er alene i huset etter å ha kjørt tre ganger Inger ned til fergeleiet. Alle heter Inger som første fornavn, derav kommer disse turene de kaller Inger-turer. Alle hadde unger i samme klasse på barneskolen, så det var der vi ble kjent som familier.

Planene i dag er som de har vært de siste ukene.

Jeg starter med annonsering på «KJØPE-SELGE-BYTTE-GIS BORT» på https://www.facebook.com/groups/KSBGsandefjord/ og www.finn.no. Deretter flytter jeg mye av det vi har i dobbeltgarasjen ut i gården, setter ut plakaten «SALG I GARASJEN» i gata og til slutt begynner jeg å rydde ut enda mer av det vi ikke skal ha med oss til Mo Terrasse.

Når det gjelder salg av det vi skal bli kvitt,

så går det ganske greit. Prisene er svært lave. I går, for eksempel, solgte Inger Johanne nesten førti meter stoffer for under fire hundre kroner, og i dag forventer jeg at vi skal bli kvitt en del spiker og skruer i halvfulle pakker til ti kroner pakka. Før kunne jeg gå bort til vår nærmeste jernvarebutikk og kjøpe ti spiker eller skruer og betale etter vekt, men de siste årene har det blitt sånn at vi må kjøpe en hel pakke selv om vi bare trenger ti av det som ligger i pakka. Resten blir lagret et eller annet sted i huset, og det er dette siste jeg forventer at vi blir kvitt i dag.

Det nytter ikke å lukke øynene for det som skjer rundt oss.

Ungdom sliter med å komme inn i arbeidsliv og boligmarked. Nye kulturer kommer inn i vårt land og de øvrige europeiske land. Mediene tar opp det meste med de største overskrifter og får de urolige til å bli enda mer urolig og utrygge.

Medier skriver altså mest om det som ikke er bra,

det er slik de selger det de produserer, og kommentarfeltene flyter over av lite gjennomtenkte utsagn. Jeg kommer her med en anbefaling som jeg tror er smart og bruker selv. Jeg skriver alltid først det jeg ønsker å publisere, i Word. Da kan jeg lese gjennom alt, skikkelig, før jeg lar andre få lov til å lese det. Ønsker jeg å forsikre meg ekstra om at det ikke er for galt, det jeg skriver, så venter jeg en times tid og leser gjennom en gang til. Allikevel kan vi selvfølgelig bomme, men denne metoden gjør risikoen mindre. Det er også mulig å beklage det, hvis vi har fornærmet noen.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s