Ekte kanel er bedre for nyrene våre (onsdag, 3. august 2016)

Vipps betalingssystem:

For et par uker siden fikk vi lagt inn Vipps betalingssystem på mobiltelefonene våre, og den siste uka har vi fått bruk for systemet hele to ganger. Den siste Vipps-kunden kom i dag, men til tross for flere kunder, blir garasjen stadig fullere og loftet stadig tommere. I dag fikk jeg tømt brordelen av loftet for noe skittunge hyller, og dermed er det bare sengetøy igjen. Tror jeg.

Strömstad-tur.

Sist torsdag var vi på vår sporadiske Strömstad-tur. Denne gangen skulle jeg hente min fødselsdagsgave hos Petersons Kläder i Strömstad, en butikk som jeg trives svært godt i. På gavediktet, som jeg fikk servert fødselsdagens morgen, sto det bukse, men det ble bukse, tre shorts og to skjorter. Buksa var til full pris, mens shortsene og skjortene var til «bara halva priset», som ekspeditøren sa.

Matvarer sto også på handlelista. Vet du forresten at den kanelen vi kjøper i butikken, kan skade nyrene våre. Det visste ikke jeg, men se her hva jeg fant på internett:2016 08 03 - kanel

Så skadelig skal det være, at Mattilsynet i samråd med EUs hovedkvarter, advarer mot bruken av krydderet. Den daglige dosen for oss voksne bør ikke være mer enn 1,4 gram, noe som tilsvarer en halv teskje.

Resten av artikkelen fant jeg her: http://www.dinside.no/933547/vet-du-forskjellen-paa-ekte-og-uekte-kanel.

Den ekte kanelen finner vi ikke i butikkene, men i helsekost-butikker og da til en svært ublu pris. Slik er det dog ikke i Sverige. I svenske helsekostbutikker er prisen på ekte kanel rett og slett ganske hyggelig. Husk at du må spørre etter Ceylon kanel.

Og det kan da vel ikke skade og spørre etter ekte kanel i de vanlige supermarkedene også. Så kanskje det skjer noe etter hvert.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s