Søren at jeg ikke tok inn presenningene i går (tirsdag, 26. juli 2016)

Klokka er halv sju.

Lyset fra vinduet i soverommet gir meg beskjed om at det er dag, en ny dag. Jeg kaster DSC08421dyna av meg, ikke for voldsomt siden Inger Johanne som ligger ved siden av meg sikkert ikke ønsker å våkne så tidlig. Jeg går bort til vinduet og ser ut gjennom vindusglasset. Regnet som kom i går har sikkert fortsatt med sin aktivitet gjennom natta, slik det ser ut. Det gjør at asfalten utenfor er mørk av fuktighet. Søren at jeg ikke tok inn presenningene som ligger utenfor. Nå er de kliss våte. Jeg brukte dem til å sortere dukker og dukkeklær for to dager siden. Det ble en lekegrind full av dukker og en herlig blanding av dukkeklær i forskjellige størrelser.

Hekken er også våt.

Den skulle jeg klippet mens den var tørr. Hvorfor gjorde jeg ikke det da? Jeg vet jo hvorfor. Vi har holdt på med å rydde huset for ting vi ikke skal ha med oss dit vi skal, altså til Mo Terrasse dit vi skal flytte i november.

Nå er det som lå på loftet flyttet ut i garasjen.

Det meste av det. Noe har vi solgt gjennom annonser i www.finn.no og en lokal variant som virker som den har fungert bedre enn www.finn.no. Jentene har vært på besøk i noen dager og har tatt med seg det de har funnet interessant, mens sorteringsavfallet har havnet på Kastet gjenvinningsstasjon.

Arbeidsrommet i kjelleren

ser også brukbart ut. Noe av innholdet er solgt, men mye er fortsatt igjen. Stoffer i metervis, sytråd, knapper og mye annet. Bare i helgen gjorde Inger Johanne klart et par bager som vi tok med oss til Oslo. Oppgjøret kom over Vipps, den nye og raske oppgjørsformen som ble lansert av Dnb for en tid tilbake. Isabelle hjalp oss med å installere programmet på mobiltelefonene våre.

I går var vi samlet hos Sofia,

vår yngste datter. Der var Ole, en venn av Sofia, Isabelle og mor samt Inger Johanne og jeg. Vi hadde piknik i hagen utenfor blokka der hun bor i tiende etasje. Der har de et oppmurt grillsted, og vi hadde med oss griller samt det vi skulle grille og drikke. Vi fikk også se de nye badet hennes og den tilhørende garderoben. Det var blitt veldig fint.

Søndagen var vi i middag

hos Marianne og Roar, broren min og kona hans. Vi fikk servert nydelig Norsk Bacalao med norske ingredienser. Det eneste som ikke kom fra Norge var oliven. Det var en velsmakende variant uten den portugisiske snerten, og i kveld skal vi til venner og få smake deres grillmat. Det er visst mange som ser at vi trenger å komme oss bort fra husryddingen. Noen invitasjoner har vi benyttet oss av, mens andre har vært gjenstand for kollisjoner. Dessverre.

Ute i verden er det mye aktivitet,

aktiviteter som mange av oss har en mening om, men i blant har vi behov for å legge slike ting vekk og fokusere på det hyggelig som skjer rundt oss, og det jeg har skrevet her, er blant de nærliggende og hyggelige tingene.

Til slutt ønsker jeg mine lesere en fortsatt god sommeruke.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s