Så kom endelig regnet (onsdag, 15. juni 2016)

Regnet som skylder bort støv og pollen i lufta, regnet som gir liv til tørre plener og tørre planter, planter som ikke har fått fuktighet på lenge. Regnet som beskytter og reduserer risikoen for skogbranner. Regn er liv, over hele verden, bare det ikke kommer for mye av gangen. Da tar det liv.

 

I dag hørte jeg om igjen om det manglende regnet i Etiopia,

landet som har gjennomlevd de to siste dyrkingsperiodene med tørke, med det resultatet at de har brukt opp såkornet sitt og nå må prøve for tredje gang. Til det trenger de penger, penger som resten av verden må hoste opp.

Det er i slike tilfeller vi får bekreftet at vi bor på samme klode og må sørge for hverandre slik at vi kan bo der vi bor, uten å måtte flykte til andre deler av verden.

 

Inger Johanne sliter fortsatt med ørebetennelsen.

Smertene hennes har blitt forverret tross antibiotika, men i dag fikk hun den bredspektrede varianten, så nå er det bare å håpe at den virker. Jeg har blitt bedre og skal til utvidet kontroll i neste uke, så da får vi se om jeg har rodd det hele i land. Denne gangen også.

 

Alle over sekstifem år bør vaksineres mot lungebetennelse,

leste jeg på informasjonsskjermen hos legen i dag. Jeg er over sekstifem, og jeg har hatt lungebetennelse mange ganger de siste årene, hovedsakelig om sommeren. Derfor blir dette noe jeg skal bestille når jeg skal til tilstandsundersøkelsen i neste uke. Greit med slike informasjonsskjermer som gir oss informasjon mens vi bare sitter der og gjør aldeles ingen ting.

 

Venteværelset hos legen er et av mange treffpunkter.

Der treffer vi, kan hende, kjente og får en hyggelig prat, slik vi gjorde i dag. Egentlig kunne slike steder vært utstyrt med en liten kafeteria for å stimulere til en avslappende prat. Det er vel helsebot i slikt også?

 

I morgen skal det være visning på Mo Terrasse,

leste Inger Johanne i avisen i dag. Dette må jo være aktuelt for oss også, foreslo jeg, så da tar vi kanskje en tur bortom, hvis det da ikke regner for mye.

 

Jordbærene har kommet,

og i går kjøpte vi de første to kurvene. Det er vel lite som smaker så godt som de første jordbærene hver sommer.

DSC08168

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s