Alenekvalitetstid (mandag, 23. mai 2016)

Mandag, 23. mai 2016

I går ettermiddag

ble kopieringsmaskinen hentet av en lokal forening innen speiderbevegelsen. Fra før har andre fått nytte av propanbrenneren, snøfreseren og to par ski med staver samt mange andre ting og tang.

Inger Johanne var i Oslo på Fangene På Fortet i Nydalen sammen med jentene. Det var 2016 05 23 - Fangene På Fortetderes gave til Inger Johannes fødselsdag, mens jeg brukte tiden til det noen kaller «alenekvalitetstid». Jeg skrev litt, så et par filmer som jeg hadde tatt opp tidligere, filmer av den typen Inger Johanne ikke liker og leste noen sider i den fjerde boken om skogsmatrosen av Jon Michelet.

Ellers er vi i ferd med å tømme huset for saker vi ikke skal ta med oss til leiligheten vår i Mo Terrasse. Mange av dem som har kommet hittil, mest for å se og prate, er første generasjons innvandrere til Norge. De handler ikke mye, men vi får oss en hyggelig prat, noe jeg setter pris på.

I går kveld

så jeg på et av David Attenboroughs programmer der han fokuserte på Great Barrier Reef i Australia. «Femti prosent av revet har forsvunnet på noen få tiår», fortalte han, «og det ser ut til at nedbrytingen fortsetter med samme fart hvis vi fortsetter å leve slik vi har gjort hittil».

«Bryr vi oss virkelig så lite om den jorda vi lever på, spurte han i programmet.

Men «pengene styrer» som det heter. Først signerer vi på en avtale om å redusere CO2-utslippet, og kort etter bestemmer vi oss for å åpne for mer oljeutvinning. Denne gangen i Barentshavet. Ikke bare er det galt i forhold til den avtalen vi har signert, men verst av alt er at dette skal gjøres i Barentshavet.

Da jeg var i marinen gikk vi fram og tilbake der nord for å teste ut Sovjetunionens reaksjonstid. Slik ble det i alle fall uttalt om bord, men det jeg vil fram til, er været. Kulde, fuktighet og sterk vind som jeg aldri har opplevd maken til i mine elleve år til sjøs. Utkikkene var godt kledd, men et kvarter var nok, før de ble skiftet ut. Allikevel hadde vi stadige forfrysninger som måtte behandles av legen om bord.

Da tenker jeg: «Hva hvis det skjer uhell der oppe? Er det mulig å takle det hvis været er på det verste?»

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s