Det er så mye vi må gjøre framover (fredag, 29. april 2016)

Fredag, 29. april 2016

Klokken er halv fire fredag morgen. Jeg sitter her i vinterhaven med laptopen på fanget ogDSC07827 skriver. Jeg får ikke sove. Det er så mye vi må gjøre framover, og rekkefølgen er den vanskeligste.

Vi har kjøpt ny leilighet som er under bygging og innflytningsklar i november. Det betyr at huset vårt skal selges, men først må vi bli kvitt de møblene og det løsøre vi ikke skal ha med oss inn i leiligheten. Møbler og løsøre som vi har samlet opp i over førti år. Mye står i garasjene, boden, kjelleren, loftet og ellers i huset. Noe av det skal vi bruke i sommer, men det vi ikke skal bruke, må bort, men hvor skal vi begynne? I hvert fall ikke i natt. Det er jo mørkt ute ennå, men i morgen begynner vi.

Vi liker ikke å kaste ting, så derfor må vi vise fram det vi ikke skal ha, slik at folk kan se det. Vi tenker å sette tingene fram i den doble garasjen og legge det fram på www.finn.no eller et mer lokalt annonsested på internett, men først må vi rydde plass der. Altså i garasjen, men hvor skal vi begynne? I hvert fall ikke i natt.

Tankene våre var også at vi skulle sette ting ut på gårdsplassen for eksponering, men da bør det være tørrere og varmere enn det er nå. Det skulle jo vært vårlig med sol og varme, men våren ser ut til å komme seint i år. Hittil har det for det meste vært vått og kaldt. Værmeldingen forteller stadig at vi kan vente oss mer nedbør, både hvitt og vått.

Hittil i år har vi vært mest konsentrert om feiringen av Inger Johannes sytti års dag. Øvre Myra var stedet for selskapet da hun fylte femti år for tjue år siden, og planene var å ha et retropreg over årets feiring. Dermed valgte hun samme sted for årets sammenkomst, bordkort laget av gamle tekstiler, brukte tallerkener til forretten, samme toastmaster og kjole omsydd av min farmors gamle kjole, en kjole som er over femti år gammel. Til og med stoff til sløyfa mi ble hentet fra farmors kjole, en brokadekjole både mor og tante Solveig har snakket om i alle år. «Hvor har det blitt av den flotte kjolen», har mor og tante spurt, og da tante, farmors datter, skulle flytte i omsorgsleilighet, og vi skulle tømme leiligheten hennes, fant vi den på loftet hennes.

Selskapet er nå over, og vi må se fremover. Altså må fokus være på å tømme huset, men uten å kaste noe særlig. Døtrene våre har bestemt seg for det de vil ha, men det er ikke mye. I morgen er det fredag. Vi håper på oppholdsvær slik at vi kan begynne å tømme den doble garasjen slik at det blir plass til eksponeringen av det som skal bort. Den store grillen kan vi sette opp på terrassen, tremøblene kan settes ut på den nedre terrassen, men først må vi kjøpe noe vi kan dekke dem til med når været er så vått som det er nå.

Nå har klokken blitt halv fem. Altså har jeg sittet her og skrevet en times tid, så da er det tid for å si «takk for i natt». I morgen er det bare å sette i gang. God natt.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s