I natt stekte vi de første biffene (torsdag, 21. april 2016).

Torsdag, 21. april 2016

Hovedretten lørdag blir roastbiff av elg.

I går ble roastbiffen av elg klargjort for langtidssteking, men først måtte vi en tur til slakterforretningen Abrahamsen i Larvik for å kjøpe nettingstrømpe til å surre kjøttet slik at formen skulle bli riktig. Denne jobben ble litt vanskeligere enn vi trodde siden strømpa var skikkelig trang, akkurat som om en litt solid kropp skulle presses inn i ei supertrang skjorte. Inger Johanne fant løsningen i en smal beholder til stavmikseren. Først måtte vi tre strømpa inn på beholderen; deretter måtte kjøttet presses ned i den, og så kunne strømpa trekkes over kjøttet, og hokus pokus roastbiffen hadde fått riktig form.

Roastbiffene var planlagt å bli stekt i ovnen over natten på relativt lav temperatur, så vi la dem i ovnen klokken elleve i går kveld med stekeovnstemperatur sekstifem grader, og i dag klokka seks økte vi temperaturen til nitti grader for å komme opp i en kjernetemperatur på sekstifem grader, og nå klokka åtte ligger biffene innpakket i aluminiumsfolie. Senere i dag skal de største roastbiffstykkene inn i ovnen for samme behandling.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s