Alligatorvannet av Lynne Bryant

lørdag, 19. mars 2016

Alligatorvannet av Lynne Bryant.Alligatorvannet av Lynne Bryant

Jeg er litt matt etter å ha avsluttet lesingen av Alligatorvannet av Lynne Bryant. Boken handler om forholdet mellom mennesker med forskjellig hudfarge i Mississippi der beboerne mener at det er viktig å holde rasene adskilt.

Det som gjør situasjonen svært betent er at en pike av det de kaller hvit herkomst blir forelsket og får et barn med en mann av det de kaller sort herkomst og forlater Mississippi for å klare seg selv med sitt såkalte «blandingsbarn».

Noen år senere kommer hun tilbake til Mississippi med sitt «blandingsbarn» for å være gjest i sin brors bryllup, og dermed begynner dramatikken.

Regien er spesiell siden hvert kapittel har forskjellige «jeg-personer», på den måten at vi får oppleve handlingen sett fra de flestes synsvinkel.

Hva denne boken betyr for oss lesere, er for meg ganske klart siden vi stadig får nye medborgere fra mange kulturer, og i blant kan familier med forskjellige kulturer blande seg gjennom ekteskap eller samboerskap og skape mulige konflikter innad i de nye blandingsfamiliene.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s