Skal vi kaste dem på havet eller be hæren skyte dem? (torsdag, 3. mars 2016)

Torsdag, 3. mars 2016

Hellas oversvømmes av flyktninger, leser jeg i dagens Aftenposten. Et av de største samlingspunktene er en av Atens parker.2016 03 03 - Noen grekere deler ut mat til flyktningene

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Grafen-som-viser-hvor-raskt-Hellas-gar-mot-bristepunktet-8379116.html

Aten er blitt stormens øye, sier noen. Flyktningene forsøker å komme videre nordover, men blir stanset av grensene til land som ikke vil ha problemene flytningene fører med seg. Dermed blir de værende i Hellas, landet som egentlig har nok økonomiske problemer fra før. Allikevel kommer det grekere med mat og klær til dem som oppholder seg i parkene.

«Skal vi kaste dem på havet eller be hæren skyte dem?», spør en av dem som deler ut mat fra sine egne skap.

«Å reise tilbake, er ikke noe alternativ», leser vi videre.

På norske internettsider leser jeg kommentarer, kommentarer fra nordmenn som mener at de bør jages tilbake, tilbake til der de kommer fra, fordi vi i Norge har så lite til oss selv. Det er jo fattige mennesker i Norge også, mener de, men gir de til de fattige fra sine egne matskap? Jeg tror det ikke.

Utenriksministeren forteller oss at alt blir bare verre, og ministeren for innvandring og integrering forteller oss at hun er redd for fremtiden til sine barn.

Hva gjør myndighetene da? Utenom det å skremme oss?

Jeg vet ikke, men det viktigste er i alle fall å hjelpe dem som trenger det. Helst på en måte som gjør at de slipper å risikere livet ved å flykte, men går ikke det, så har vi vel ikke noe valg?

Eller har vi det?

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s