Boken «En vannmelon, en fisk og en bibel» av Christy Lefteri (30. august 2015)

2015 08 30 – En vannmelon, en fisk og en bibel av Christy Lefteri

Dette er den andre boken jeg leser om Kypros, fra tiden da tyrkerne invaderte øya. 2015 08 30 - En vannmelon, en fisk og en bibelInvasjonen kom fordi de mistrodde hva greskkypriotene og Hellas ville gjøre med Kypros.

Mennesker blir grovt krenket og drept under denne krigen. Naboer blir fiender, fordi de kaller seg greskkyprioter og tyrkiskkyprioter, i stedet for bare kyprioter.

Det hele starter med mistro mellom urolige Hellas og Tyrkia som ikke klarer å snakke sammen om en løsning for hvordan Kypros skal fungere som et selvstendig land.

Den første boken jeg leste fra denne tiden var Victoria Hislops Soloppgang som handlet om to familier som ble igjen i byen Famagusta etter at tyrkerne stengte byen for all aktivitet.

I denne boken dreier det seg hovedsakelig om en kvinne med engelsk far, noe som kommer til syne gjennom hennes røde hår. Dette gjør at hun blir sett på som ikke akseptabel blant kypriotene.

Nå kan jeg godt tenke meg å lese flere bøker med tema fra Kypros i disse vanskelige årene.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s