Ansvar koster stemmer (20. august 2015)

Ansvar koster stemmer.2015 08 20 - kommunevalg

Det er aldri populært å ta ansvar når det er uro. Dette koster som regel velgere, men noen må gjøre det, ellers kan vi lett få en verden vi helst ikke vil leve i.

Kloden er full av flyktninger og andre mennesker som søker seg til steder med større muligheter enn der de bor. Akkurat som nordmenn som søkte seg til Sverige under krigen og masseutvandringen fra Norge til USA på 1800-tallet.

Informasjonsstrømmene i dag øker stadig i takt og omfang. Stadig flere oppdager hvilke muligheter som finnes andre steder på kloden enn der de selv bor. Dette erfarer nordamerikanerne, australierne og europeerne.

Vi i Europa får en økende strøm av mennesker fra syd og øst, og vi kan ikke stoppe denne strømmen, uansett hva enkelte ytterliggående politikere velger å si. Trykket blir stadig tyngre av stadig flere mennesker, og mange her hjemme blir engstelige for hva dette vil si for deres egen levestandard.

Vi har vært så heldige at vi fant olje utenfor kysten vår for noen få år siden. Fra å være et fattig land, ble vi raskt et veldig rikt land, noe som nå er i ferd med å endres til igjen å bli et mindre rikt land. Oljeprisen faller, arbeidsledigheten stiger, ikke bare i oljeindustrien, men også i bransjer som har vært underleverandører til denne industrien og til velstående arbeidstagere.

Tilstanden i Norge og andre europeiske land har i hele det forrige århundre vært ustabil, og slik vil det fortsette også i dette århundret. Tror jeg.

Da tenker jeg: Vil den regjeringen vi har i dag mestre en slik situasjon? Det har vært nesten en uskreven regel at det har vært sosialdemokratiske regjeringer som har stått i stormene når disse har kommet. Det er dem som har hatt krefter til å mobilisere når det har vært nødvendig. De borgerlige har gjerne kommet til når alt ser ut til å gå bra. Da vil vi alle gjerne ha mer av godene uten å risikere noe. Det er noe av dette vi ser i dag. Tror jeg.

Men i høst er det kommunevalg, og det er noe helt annet. I tenårene bodde jeg i en stor kommune, stor i utstrekning. Der delte interessene seg etter hvor representantene bodde, ikke hvilket parti de tilhørte, mens det var liten uenighet rundt de store sakene slik det ser ut til å være i vår kommune.

Min kone og jeg gir vår forhåndsstemme i dag eller i morgen og ønsker alle et godt valg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s