Manglende insekter, asylsøkere i fengsel og økonomien i Hellas (6. juli 2015)

Hvor er insektene?

2015 07 06 - HumlaVår grønne vinter. Om vinteren er det lite insekter på våre store vinduer i vinterhagen, og hittil i sommer er det ikke insekter på vinduene overhodet. Når vinteren er uten snø, er gresset stivt og hvilende.  I sommer er gresset stivt og hvilende noe jeg kjenner godt når jeg går barbent i hagen. Jeg har astma og trives dårlig hjemme i Norge om vinteren. Vi kom hjem for en måned siden, og etter knapt en uke, ble jeg forkjølet med påfølgende betennelse i bronkiene, akkurat som om det skulle være vinter. Summen er, for meg, at dette ikke er sommer, men en slags vinter, kanskje med et sommerlig preg.

Værmenneskene på skjermen sier at sommeren kommer onsdag, men når jeg ser på langtidsvarslet, ser jeg et svakt temperaturfall de neste fjorten dagene.

I fengsel med dem, sier justisministeren.

2015 07 06 - FengselHan snakker om asylsøkere som åpenbart ikke har grunn til å få innvilget asyl. Hvordan han raskt skal finne ut hvem disse er, er et av mine spørsmål. Det andre er at jeg har lest at vi må sende fangene våre til Nederland, fordi vi ikke har plass i fengslene her hjemme. Hvis han snakker om tre dagers karantene er saken kanskje mye enklere.

Betal rentene eller glem mer hjelp.

2009 07 00 Sommer i Hellas 528 - AkropolisGrekerne har økonomiske problemer, og vi føler med dem. Etter første verdenskrig ble Tyskland ilagt en bot, og dermed fikk de en krigsgjeld som var vanskelig å betjene. Dette var kanskje årsaken til at vi fikk en ny verdenskrig få år etterpå. Dermed fikk de en ny bot, men kort etter ble mye av gjelden ettergitt, fordi resten av verden, blant annet Hellas, skjønte at det var umulig å betjene en slik gjeld. Slik er det for grekerne i dag, men Tyskland sier nei til å ettergi noen gjeld. De burde kanskje være de første til å innse at en for høy gjeld, bare fører til sinne og vonde følelser.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s