Søndagsåpne butikker, sommerskole og stridigheter rundt arbeidsledighet ( 25. juni 2015)

Hvorfor mases det sånn om søndagsåpne butikker?

Søndagsåpne butikkerDe aller fleste grupper er negative til det, leser jeg. Butikkjedene uttaler at dette ikke vil bringe mer omsetning, men personalet må økes, og dette betyr høyere kostnader. De mener at de enkelt kan ta disse kostnadene inn ved å øke prisene.

En fordel er da sysselsetting, spesielt av skoleelever. En ulempe er høyere priser. Da sier jeg: «Hvorfor ikke? Hvorfor skal vi ikke hjelpe skoleelever til inntekt ved å betale mer for varene våre?»

Høyre går inn for sommerskole i Oslo.

Hurra for Sommerskolen, leser jeg i Aftenposten. Høyre går inn for dette tilbudet i Oslo, leser jeg videre. Denne sommeren har over 18 000 elever valgt skolebenken fremfor sommerferie.

Dette burde jo adopteres også av andre kommuner.

Arbeidsledigheten – hvem har skylda?

Etter statsministerens halvårstale kom diskusjonen raskt i gang om hvem som har skyld i arbeidsledigheten. Statsministeren mente at de rødgrønne har ansvaret, selv om det nå begynner å bli en stund siden regjeringsskiftet. Hvor lenge skal de egentlig holde på med å skyve skylda over på andre enn dem selv?

Mange av kommentarene fra høyresiden på internett er ille å lese. Skjellsord og dårlig språk er vanskelig å ta alvorlig. Det er faktisk slik at de sinte innleggene hovedsakelig kommer fra regjeringsvennlige skribenter. De burde jo ikke lenger være sinte, siden de har regjeringen.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s