Politikere og finansinstitusjoner kan skaffe seg stor goodwill (15. juni 2015)

Mange unge har pådratt seg stor kredittkortgjeld, sier programlederen for tv-programmet «Luksusfellen», så stor gjeld at de kanskje aldri vil få anledning til å skaffe seg en egen bolig.

kredittkortfelle

Skolepolitiker sier nei til at skolen skal tilby personlig økonomi som et eget fag, men åpner for å kunne legge inn dette faget i andre fag. Men de vil ikke ta initiativet til dette.

De som tilbyr kredittkort mener at de ikke har noe ansvar så sant søkeren lyver om hvor stor gjeld de har.

Om igjen til politikerne:

De er jo valgt for at de skal fremme interessene til sine velgere. Økonomi for unge må jo være i velgernes interesse. Det er jo snakk om barna og fremtidige velgere.

Og så til finansinstitusjonene:

De tjener godt på kunder som ikke klarer å nedbetale sin kredittkortgjeld. Renten på denne gjelden er ekstremt høy. Men en dag går det kanskje ikke lenger, og da går det raskt mot personlig konkurs for kunden.

Jeg tror at et tilbud om kurs innenfor personlig økonomi ville vært populært. På den måten kan jo banken skaffe seg et svært god goodwill.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s