Har politikken og politikerne blitt hardere? (15. juni 2015)

Har politikken og politikerne blitt hardere?Debatt

Dette er et spørsmål jeg stadig stiller meg selv. Både i aviser og digitale medier virker utsagnene fra politikerne og deres publikum hardere, mer uforsonlig og foraktende overfor motstanderne. De virker lite interessert i å snakke med hverandre og finne fram til gode løsninger for fellesskapet, for det er vel fellesskapet de er interessert i å betjene. Eller?

Jeg har etterhvert latt være å skrive kommentarer, nettopp fordi lesingen av andre kommentarer får meg til å føle harme, og det liker jeg ikke å føle.

«Politikk er for mennesker som liker å være sinte», leste jeg i en kommentar.

Jeg tenker at en politiker er valgt for å fremme sin gruppes interesser. Det å skape aggresjon er vel ikke en politikers hverdag? Hvordan kan de ellers fungere sammen i tverrpolitiske settinger?

Derfor har jeg bestemt meg for å tolke alle utspill fra politikere som et spill for et publikum. Akkurat som en skuespiller. Det betyr at jeg ikke tror på dem, men ser heller hva de gjør og tar en beslutning ut fra dette.

En anbefaling for dem som føler som meg:

Hent deg heller en bok eller se en film. Det er mye mer givende enn å høre på kranglende politikere.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s