OL i Oslo 2022 – ja eller nei (5. juli 2014)

Det er så mange ting vi alle skal ha en mening om.OL i Oslo 2022

Dagens store tema er OL der Harald Stanghelle i Aftenposten, en avis som egentlig er for et OL i Oslo, taler mot, taler mot fordi FrP-Jensen og Høyre-Willoch er mot, samtidig som IOC-pamp Gerhard Heiberg er for, men egentlig ikke er noe å høre på, fordi han har blitt blant de gamle sidrumpete i IOC, en av de gamle sidrumpete som ikke forstår dagens virkelighet.

Jeg vet ikke om jeg er for eller imot. Pengene tas vel fra de kommende generasjoners sikringsfond, de kommende generasjoner som er for et OL i Oslo, i alle fall de fleste av dem, og dermed har det ikke noen konsekvenser for oss som er i avgangsklassen, men mange av oss har jo barn, barn som vi ønsker skal få en like bra alderdom som vi sekstiåttere. Dermed skal vi mene noe om det som ikke har noen konsekvenser for oss. Eller kanskje vi skal overlate beslutningen til våre barn og deres generasjon.

Vår familie på fire var i Lillehammer i det forrige OL på norsk jord. Våre døtre har dermed opplevd et OL, og det burde være nok, tenker jeg, eller har jeg egentlig noe med det? I 2022 er min kone og jeg syttisju og syttiåtte år gamle, like gamle som dronning Sonja er i dag, og blir etter all sannsynlighet hjemme eller på Gran Canaria, hvis det da blir noe av et OL i Oslo i 2022.

Her forleden så jeg tegninger av hvordan Oslo Øst kan hende vil bli utviklet hvis det blir et OL. Våre døtre er leilighetseiere på Ulven og Teisen, og et OL i Oslo vil bety stor utvikling i deres nærområde, noe som kan resultere i prisøkninger på deres leiligheter. Bør jeg ta hensyn til dette når jeg tenker ja eller nei til et OL i Oslo?

Været i Oslo er jo veldig varierende, noe som tilsier at et OL der blir en risikosport for hele arrangementet. Tenk om det blir skikkelig Oslo-drittvær med regn og tåke? Da blir TV-bildene ikke noe å skryte av. Dette var jo noe av det store i Lillehammer. Lav temperatur, sol og mye snø. Lillehammer på sitt beste. Men slik er ikke vår hovedstad slik byen ligger plassert. Vi som har frekventert Holmenkollrennene noen ganger og husker lyden av hopperne, men aldri så dem, vet at dette kan bli svært så trist arrangement.

Når skal vi bestemme oss for et OL eller mot et OL i Oslo? Ikke vet jeg. Eller kanskje det bare er Oslo-borgere som skal bestemme? FrP-Jensen har bestemt seg, Høyre-Solberg har det ikke, heller ikke AP-Støre og heller ikke jeg, selv om min stemme betyr lite.

Den som venter får se . . .

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.comand translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til OL i Oslo 2022 – ja eller nei (5. juli 2014)

  1. Lars Hansen sier:

    Erna Solberg har sagt at det er en forutsetning for en norsk OL-søknad at den har et «bredt flertall i folket» bak seg. Erna Solberg har altså i praksis sagt nei. Og det er helt naturlig å ha folkelig støtte som et minstekrav for å bruke vanvittig mye penger på en idrettsfest.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s