First House, Brasil-VM og nye åpningstider på vinmonopolet (7. juni 2014)

Når jeg leser om emner som jeg reagerer på, negativt eller positivt, har jeg funnet ut at det, for meg, er greit å skrive det ned, og Bildedermed ut av tanke og ut av sinn. Denne uken har noen av overskriftene dreid seg om First House virksomhet, fotball-vm som bruker penger som kunne hjulpet de fattige godt og vår regjering som jager etter det de mener er populære saker blant publikum.

First House, det «første huset», firmaet som mener å kunne påvirke de aller fleste. Vi har lest at de tilbyr å påvirke Norge til fordel for Kina. Vi har lest at de tilbyr å påvirke Oljefondet til fordel for verdens største kommersielle forurensere. Dette firmaet består av tidligere politikere som kjenner de politiske nettverkene der store beslutninger tas. Direktøren har sterk forgreining inn i kongehuset og til topp-posisjon i det militære. For noen år siden snakket vi om «kameratklubben grei». Dette er mye verre.

Brasil skal arrangere fotball-vm, et svært rikt land med enormt store fattigdomsproblemer. Dette landet er valgt uten hensyn til hva Bildemyndighetene der gjør eller ikke gjør for sine egne innbyggere. De som har valgt dette landet som får anledning til å presentere seg over hele verden, må ha sett bort fra at pengene de bruker til verdensmesterskapet kunne vært brukt til å hjelpe sine egne innbyggere.

Imponerende hva den nye regjeringen har fått til. For noen måneder siden fikk vi vite at neste gang vi kommer hjem fra utenlandstur, får vi ta med oss to flasker vin ekstra. I dag fikk jeg vite at jeg neste aften før helligdager kan handle på vinmonopolet. Store og viktige beslutninger har Bildekommet og kommer.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s