Medmenneskelighet og verdighet er viktigere enn penger (onsdag, 27. februar 2013).

http://www.abcnyheter.no/video/2013/02/27/hjemloes-ga-tilbake-diamantring-blir-rik

Dette var noe uteliggeren Billy Ray Harris fra Missouri fikk oppleve da han leverte tilbake en diamantring som havnet i tiggerkoppen hans ved en feiltagelse.

Oppdragelse er viktig, og foreldrene hans har tydeligvis gjort en god jobb med sønnen som har endt som tigger, men beholdt sin verdighet som menneske.

Hendelsen får meg til å tenke på vår yngste datter som ble stående alene på gaten i Oslo etter at hennes venner hadde tatt med seg veska hennes fra restauranten de frekventerte til en privatfest, fordi de trodde at hun hadde reist i forveien og glemt den. Fortvilet ble hun stående utenfor restauranten, uten penger og uten telefon. En forbipasserende uteligger reagerte momentant med å spørre om hvorfor hun gråt og responderte umiddelbart med å gi henne en hundrelapp med ordene ”jeg orker ikke å se noen være så ulykkelig”.

Enda et menneske som tross sin egen situasjon, hadde beholdt sin menneskelige verdighet, kanskje på grunn av foreldre som lyktes i sin foreldregjerning.

 – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Lest i avisen og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s