Historien Om Pi (film).

Historien om PiDet var første gang vi fikk oppleve en tredimensjonal film.

Inger Johanne hadde hørt at Historien Om Pi var så bra at vi burde se den, og mandag gikk vi ned til Hjertnes Kino for å se den på Parketten 1, en kinosal som er den mellomstore på kinosenteret i Sandefjord. En positiv overraskelse var at jeg en dag tidligere så i avisen at den ble vist i 3D-format. Nå gledet jeg meg virkelig til å oppleve det mye omtalte formatet.

Vi satte oss vel til rette i salen ti minutter før filmstart for å få med oss reklamen, noe Inger Johanne er spesielt opptatt av. – ”Reklamen må vi ha med oss”, pleier hun å si.

Jeg prøvde 3D-brillene mens vi så på reklamen, 3D-brillene som vi plukket med oss fra ei kasse utenfor salens inngangsdør. Reklamen var ikke tredimensjonal, så den eneste forskjellen var at fargene ble litt annerledes.

Jeg bruker briller på heltid, og festet de medplukkede kinobrillene som en tilleggsbrille utenpå heltidsbrillene. Etter litt fomling gikk det greit. Det første jeg registrerte var at lerretet ble innsnevret slik at det som var rundt meg og rundt filmbildet ble borte. Bare filmen syntes. Artig, tenkte jeg, mens jeg tok dem av igjen for å se på detaljene. De to glassene hadde forskjellig farge, uten at jeg kunne se hvilken, fargesvak som jeg er.

Endelig var reklamefilmene over, og Historien Om Pi startet. 3D-brillene kom på og den første opplevelsen var en svømmende fisk som kom rett i mot øynene mine slik at jeg trakk hodet raskt bakover for å unngå å bli truffet.

Halvannen time senere var alt over. Hvordan blir det å se en vanlig film etter dette, tenkte jeg. Alt hadde vært en spesielt opplevelsesrik kinokveld. – ”Hva syntes du?”, spurte jeg Inger Johanne mens jeg selv tenkte at Historien Om Pi må ha vært skreddersydd for 3D.  Dyr som beveget seg raskt, spesielt tigeren, over vann og under vann, synkende skip i det samme miljøet, deretter Pi som kjempet seg kreativt gjennom en strabasiøs reise i livbåten og utenfor livbåten, og til slutt forfatterens intervju med Pi mange år senere, der Pi ga fra seg to forskjellige historier som forfatteren fikk velge mellom, den ene fantastisk og den andre mer sannsynlig.

Jeg anbefaler filmen for alle som liker fantasifulle historier.

 – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Film og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s