Hadde Jesus mørk eller lys hud (17. januar 2013).

Var Jesus lys eller mørk i huden?

Var Jesus lys eller mørk i huden?

”Hvordan så Jesus ut?”

Flere ble spurt om dette på gaten av TV2 mens Frank Tjosås ble intervjuet om sin rolle som Jesus. De fleste svarte langt hår og skjegg, men de færreste snakket om hudfargen. Jesus oppholdt seg i et område der de fleste sannsynligvis var mørke i huden, så jeg er overbevist om at han ikke hadde lys hud.

Da vi var i Guatemala i 2004 besøkte vi mange kirker og i de aller fleste var Jesus-figuren helt sort i huden. Når jeg senere fortalte dette her hjemme, svarer de fleste at det ikke er noe merkelig siden det var i Guatemala.

”Jo”, svarer jeg, ”jeg synes det er merkelig, fordi jeg aldri så noen som hadde sort hud i Guatemala. Indianerne er ikke sorte, det er heller ikke de spansk-ættede eller de andre europeerne eller amerikanerne som også er bosatt i landet med den evige vår, så hvorfor ble Jesus fremstilt som sort?”

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Guatemala juli 2004, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s