Nye tannimplantater tar tid (25. november 2012)

Nye tannimplantater tar tid. For meg er det underkjeven, fem implantater, kroner, plast på baksiden av fortenner, alt til en forventet pris på to hundre og femti tusen blanke norske kroner.

Prosessen startet med tanntrekking, rotrensing og rotfylling i mars. For tre måneder siden var kjeven klar for nedboring av sokler og i går kom skruene på plass.

Når jeg nå ser inn i munnen min er underkjeven full av sorte skruehoder. Jeg føler meg som skurken i en James Bond-film der den slemme var utstyrt med tenner av titan som bet av alt, men mine implanterte titanskruer skal ikke brukes til slemme ting. Når porselenet kommer på plass, kan jeg forhåpentligvis nyte gulrøtter, slik jeg gjorde før.

Tannlegesenteret i Bergrådveien i Oslo har utført det hele, et tannlegesenter som absolutt kan anbefales slik jeg har opplevd det.

I mars neste år skal hele tyggeredskapen være gjenoppbygget, og min kone og jeg kan fortsette våre reiser til varmere land, noe jeg ikke har fått lov til av Tannlegesenteret siden vi begynte i mars.

Jeg tenker på en plakat på ytterveggen til et hus i Horten. ”Vi bygger bad” sto det på plakaten og under denne fulgte fem firmanavn som samarbeidet om bygging av badet i huset. Er det noe merkelig at nytt bad koster mye penger?

Tannlegesenteret kunne hatt samme plakat. ”Vi bygger nytt tyggeredskap” kunne det stått skrevet på plakaten. For meg startet det med han som er ansvarlig for planlegging. Slikt må til når viktige prosjekter skal bygges. Deretter var det to timer hos spesialisten i tanntrekking. Deretter var det fem timer og tre besøk hos spesialisten i rotrensing og rotfylling. Deretter var det kirurgen som boret seg en centimeter ned i kjeven fem steder der han plasserte skruene. Dette siste var tre måneder siden, i går ble toppskruen satt fast og nå til uken skal planleggeren se på resultatet og vurdere videre fremdrift.

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Mitt liv og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s