Nobels Fredspris 2012 (12. oktober 2012)

I dag ble årets fredsprisvinner offentliggjort. Vi er vant med at det er mennesker som vinner, selv om det ikke er første gangen prisen blir tildelt en organisasjon, og denne gangen til en organisasjon som de fleste har en mening om.

Jeg var tilhenger av medlemskap ved siste avstemning her hjemme, men er nå mer enig i med Jens Stoltenberg som sier at han i dag er litt mindre tilhenger enn den gangen for mange år siden. Men det er ikke det dette er snakk om. Jeg tenker alltid på EU i forbindelse med økonomi, men det er ikke derfor de har fått fredsprisen, sier juryen. De har fått den fordi de er i ferd med å samle Europa under felles paraply slik at landene ikke skal begynne å krige mot hverandre igjen. Da begynner tildelingen å gi meg en bedre smak i munnen.

Jeg hører dem som sier at dette var en politisk tildeling og at tidligere politikere ikke burde være med i juryen. Kanskje det hadde vært best å endre reglene for sammensetningen. Da ville vi muligens også sluppet de mest heftige diskusjonene. Dette blir forhåpentligvis et diskusjonstema i den nærmeste fremtid. Jeg gleder meg til den.

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Mine tanker, Politikk, Sett på TV, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s