Årets store høstshow – statsbudsjettet (8. oktober 2012)

Statsbudsjettet er lagt fram og ingen i opposisjonen er fornøyd, så da må vel alt være bra. Hvis noen hadde vært fornøyd, mens andre ikke hadde vært det samme, ville det vel bli vurdert som et skjevt budsjett, og da ville det vel vært snakk om forfordeling.

Det er egentlig ganske merkelig, dette at opposisjonen aldri er fornøyd, uansett hva den regjerende part gjør. Litt surt egentlig, men det er vel slik det må være når det viktigste er å markedsføre seg selv som person slik at den intervjuede har sjans til å bli gjenvalgt.

Tenk om et eller flere av opposisjonspartiene hadde sagt seg fornøyd med statsbudsjettet. Det hadde antageligvis skapt store overskrifter, og hva skulle media ha gjort? Ballen hadde blitt lagt død. Ingen hadde kranglet for åpent kamera eller mikrofon, og velgerne – hva hadde vi gjort?

Så jeg resonnerer som så, at det meste er et spill for å få fokus og lage underholdning, ikke nødvendigvis fokus på egen politikk, men på seg selv som politiker for å bli gjenvalgt. En årsinntekt på rundt syv hundre tusen kroner er ikke å forakte, og pensjonen, når politikeren ikke vil være politiker mer, er heller ikke dårlig.

Så det er kanskje bra som det er. Litt kuriøst er det også når finansministeren stiller med ny bredbremmet hatt og blir møtt med ”ørten” mikrofoner når han åpner døren sin for å begi seg til stortinget der opposisjonspolitikerne venter på å få sagt det de mener ved ”høstens største mediashow”.

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Mine tanker, Politikk, Sett på TV, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s