Vi har i dag vært gift i førti år (7. oktober 2012).

Vi har i dag vært gift i førti år, noe vi feirer med en middag på restaurant. Vi har vært kjærester i førtien år og hadde kanskje vært gift nesten like lenge hvis Inger Johanne hadde sagt JA den første gangen jeg fridde.

Den gangen, for noe over førtien år siden, skjønte jeg raskt at jeg hadde funnet gullskatten. Jeg var sjømann og skjønte at jeg måtte smi mens jernet var varmt, og etter omtrent et halvt års bekjentskap sa hun ja. Dermed forlovet vi oss og begynte forberedelsene til bryllup, eller rettere sagt så var det svigermor og svigerfar som begynte planleggingen.

Lysing hos presten måtte ordnes. En prest som var mest opptatt av å vise fram prestegården som han var svært glad i.

–          ”Dere er jo så voksne og har kjent hverandre så lenge”, sa han, ”så vi tar heller en rundtur rundt i prestegården når vi nå er ferdig med det formelle”.

Det han ikke visste, var at vi hadde kjent hverandre mindre enn ett år og at jeg hadde vært til sjøs mesteparten av tiden.

Brudens foreldre, svigermor og svigerfar, arrangerte og inviterte. Det var slik det var den gangen. Brudgommen, det vil si jeg, kjøpte og betalte drikkevarene. Svogeren min, Tor, hadde sterk innflytelse på hvor mye, så det ble mer enn nok av den sorten.

Bryllupsfesten var ”stor”, arrangert i bygdelokalet rett ved kirken, og ved tolv-tiden dro vi videre til Rokokkosuiten på Refsnes Gods og Hotell på Jeløya i Moss.

–          ”Det var da festen begynte”, sa ungdomskameratene mine senere.

Gode minner til å leve med.

Resten av historien ligger i bloggen http://vestfoldingen.com

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Livshistorie og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Vi har i dag vært gift i førti år (7. oktober 2012).

  1. Sandra sier:

    Gratulere så masse med 40 år som gift !! Håper dere får en fin og uforglemmelig dag =D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s