Politikerne hamrer løs på hverandre (6. oktober 2012)

Hvor lenge skal vi høre på denne hamringen fra den ene politikeren mot den andre. De er i harnisk. Alt her hjemme er løst på en dårlig måte, og vi har det forferdelig! Dette hører vi fra den ene politikeren etter den andre. Samtidig hører vi fra utenlandske medier at Norge er et av de beste landene å bo i.

Når vi tenker etter vet vi at alt dette dreier seg om en ting, og bare en ting. Alle vil sikre seg makt. Ikke for vår skyld, men stort sett bare for sin egen.

Hvis det var oss politikerne tenkte på, ville de arbeidet sammen til gode for oss som er befolkningen. Dessverre ville de da lett forsvinne fra medias søkelys og ikke blitt omtalt i aviser, radio og tv.

Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg er opptatt av at vi alle skal ha det bra, og det har vi i dag.

Nå er det bare ett år til neste stortingsvalg. Jeg har vært inne på å stemme på de fleste partier bortsett fra Fremskrittspartiet.

Hvorfor ikke Fremskrittspartiet? Et parti som sier at de er opptatt av ”Folk Flest”. Et parti som er opptatt av ”Norge for Nordmenn”? Et parti som ser med mistenksomhet mot alt som ikke er supernorsk? Men hva er supernorsk? Svaret er at jeg har snakket med mange som sier at de vil stemme på dette partiet. En stor andel er imot å bidra internasjonalt. En stor andel er imot det meste av skatter og avgifter til gode for fellesskapet. ”Klar deg selv som best du kan”, er mottoet slik jeg opplever det.

Hvorfor ikke Høyre? Jeg stemte på dette partiet i flere år. Mens jeg var yngre. Jeg syntes at Erling Norvik, mannen bak det vi kalte ”Folkehøyre”, var flott. Willoch var også bra. Og jeg var yngre og jobbet hardt i privat næring. Men i det siste har det vært mye snakk om å samarbeide tett med Fremskrittspartiet, noe som vil dreie retningen mot at vi må ”klare oss som best vi kan” og bidra minst mulig internasjonalt.

Hvorfor ikke Venstre? Dette har vært et parti som jeg har følt snakket slik jeg ville ha det, men i dag vil de også samarbeide med Fremskrittspartiet.

Hvorfor ikke Senterpartiet eller Kristelig Folkeparti? Jeg er ikke bonde eller kristen, men ellers er disse partiene ikke uefne.

Hvorfor ikke Sosialistisk Venstreparti? Jeg må medgi at jeg har stemt på dem én gang på grunn av deres tanker for ”andre”, for barn på skoler, for eldre og for deres tanker for andre mennesker på kloden vår.

Hvorfor ikke ”Miljøpartiet De Grønne”? Ja, hvorfor ikke? Jeg har gjennomlest programmet og funnet mye av meg selv i dette, men jeg er redd for at de vil drukne, og det er for mye som står på spill. Jeg vil for all del ikke ha et Fremskrittsparti med innflytelse på grunn av det mange av velgerne deres snakker om. Utkastelse av den ene og den andre som ikke harmonerer med deres oppfatning av det som er norsk. Dette er kanskje det verste.

Så jeg havner vel på Arbeiderpartiet. Jeg vet hva de står for og føler meg vel på linje med den politikken de fører.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, Politikk, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s