Kan Norge kjøpe opp deler av Sverige, bit for bit? (26. september 2012)

Dette er tanker som slår meg når jeg leser om de små øyene som Kina og Japan strides om rett nord for Taiwan og nær Kinas sørkyst. Øyer som har vært privateid og solgt til Japan til tross for nærheten til Kina.

Nordmenn har i stadig større antall kjøpt eiendommer i Bohuslän; fra Strömstad og sydover mot Göteborg. Hvis disse nordmennene hadde solgt sine eiendommer til den norske stat, ville vi gradvis overtatt større og større andel av broderfolkets land.

Den svenske stat hadde da sikkert protestert, men hva så? Vi kunne bare henvist til det som skjer i Sørkinahavet og satt inn alle våre lystfartøyer som oversvømmer denne delen av Sverige om sommeren for å forsvare våre nasjonale interesser, og som medlemmer av NATO kunne vi kanskje også fått hjelp av USA og Storbritannia.

Stupide tanker?

Ja, selvfølgelig er det stupiditet å tenke slik, men det er vel beslektet med det som skjer mellom Kina og Japan i disse dager?  Eller er jeg helt på viddene?

  – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, Lest i avisen, Politikk, Sett på TV, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s