Flere rike = flere fattige (13. september 2012).

Flere rike = flere fattige.

Er det sammenheng i dette?

India som har veldig mange svært fattige har også veldig mange svært rike. Det samme med Kina.

Kan det være slik at jo flere rike mennesker vi har i et land, jo flere fattige får vi. Henger dette sammen? I så fall er det vel ikke bra at vi får flere rike slik den nye lederen for NHO etterlyser. Vi vil jo helst ikke ha flere fattige. Eller?

Fattigdommen i Norge øker, leser jeg. Stadig flere barn vokser opp i fattige familier. Samtidig får vi stadig flere mangemillionærer, skrives det i avisene. Kan det være slik at vi trenger mange fattige for å få mange rike? At flere fattige gir flere muligheter for å bli rike?

NHO-leder ber om mer moderate lønnsoppgjør. Samtidig etterlyser hun at flere bør bli rikere. Alt basert på penger. Her er det ikke snakk om etikk, samvittighet, bidrag til landet eller å ta ansvar for dem som har lite. Bare mest mulig penger til flere, noe som kanskje, jeg sier bare ”kanskje” gir oss enda flere fattige, fattige som blir enda fattigere.

Er det et slikt samfunn vi ønsker oss? Jeg bare spør.

Noen ganger undrer jeg meg. De fleste har vanlige lønnsinntekter i de fleste i-landene. Allikevel ønsker flere av disse vanlige lønnsmottakerne at partier som er mest opptatt av mindre velferd og mer penger til dem som fra før av har mest, skal overta styringen av samfunnet. Henger dette på greip? Jeg må si at jeg skjønner det ikke.

Jeg ville tro at de som trenger velferd, ville stemme på politiske partier som er opptatt av nettopp denne velferden. I stedet er det ofte det motsatte som skjer.

Jeg må gjenta at jeg skjønner det ikke eller er det noe jeg ikke har fått med meg?

 – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Avisintervju, Lest i avisen, Mine tanker, Politikk, Sett på TV, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s