Det er så godt å ha uforpliktende meninger (15. juli 2012)

Det er så godt å ha meninger!

Da kan vi løse mange av verdens problemer uten at vårt engasjement forplikter. Den siste ukens store tema i avisene er romfolket som nå har fått et foreløpig opphold på Årvoll i Oslo.

Noen sier at de må ut, andre sier at de synes synd på dem, og vi kan uforpliktende være enige med de fleste.

–          ”De kan i hvert fall ikke bli der de er i dag”, hørte jeg en av naboene si til TV i går. ”Nå må staten inn i bildet”.

Men er det riktig at staten skal inn i bildet i en sak som bare gjelder Oslo kommune. Er det ikke mulig å la Oslo kommune løse denne saken? Det er jo dem som har skoen på som vet hvordan de kan ta den av.

–          ”Vi må forby tigging!”, sier noen.

Det høres fint ut, tenker jeg, men da må vel all tigging bli forbudt, også den som gjelder våre egne landsmenn som sitter med sine papp- eller plastbegre på sine faste plasser i Oslo. Ellers blir det forskjellsbehandling, og det er vel ikke tillatt i EØS-EU-området. Romfolket er jo også fra EU.

Noen bekjente av meg skulle til Dublin og ville finansiere deler av oppholdet ved å underholde på gaten med sin musikk. Raskt fikk de beskjed om at da trengte de tillatelse, hvilket de ordnet før de reiste fra Norge. Denne fikk de per post, fast plass fra dato til dato og fra klokken til klokken. Fast sted og fast tid. Flott ordning, mente de.

Kanskje dette kunne vært en idé også for Oslo kommune?

Takk for at du tok deg bryet med å lese dette. I morgen fortsetter jeg med ”Historien om Skogmannen”.

Her er en artikkel om romfolket fra Romania:

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/07/15/sendte-opp-fyrverkeri-mot-romfolkets-leir

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, Lest i avisen, Meninger, Mine tanker, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s