Opera og antrekk..

Opera og antrekk.

–          ”Publikum er så annerledes enn før”.

Det var kona mi som hørte kommentaren da vi var på vei ut fra Hjertnes Kino- og Kulturhus der Bjørn Simensen hadde satt opp en operagalla med KORK og solister fra dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse. Vi nøt kvelden både under konserten og etterpå mens musikken fortsatt var i hodene våre, og fulgte opp da Simensen sa at applausens kraft og lenge bestemte om det skulle bli mer av samme slaget i fremtiden.

Jeg tenker tilbake til timene før vi kjørte ned til Hjertnes.

–          ”Hva skal jeg ha på meg?”

Det var Inger Johanne som spurte. I avisen sto det operagalla. Antydet det noe om hvilket antrekk som var forventet? Det var opera, og fra gamle dager betydde vel dette skikkelig pent antrekk? Kanskje lang kjole og mørk dress? En venn av familien sa at de hadde vært på operagalla, og der hadde antrekket vært svært pent.

–          ”Jeg skal ha de beige jeansene og lys jakke uten slips. Det er jo sommer”, sa jeg til Inger Johanne. ”Vi skal jo dit på grunn av musikken og ikke på grunn av klærne”.

Vi møtte begge opp i pent sommerantrekk, ikke festantrekk, og allerede i vestibylen så vi at våre erfaringer fra teater og opera, både lokalt og i hovedstaden var riktig. Kleshabitten var svært så blandet med alt fra dongeri til pent og meget pent antrekk. Så damen som uttalte at publikummet var så annerledes enn før, hadde nok ikke fulgt helt med i tiden. Det var nok kanskje lenge siden hun hadde vært i teater eller opera. I dag trekker opera- og teaterverdenen til seg folk av alle slag i alle slags antrekk. Stadig flere oppdager det vidunderlige med opera og gud skje lov for det.

Akkurat som vi som oppdaget opera for ikke så mange årene siden og går på operaforestillinger for å oppleve herlig musikk fremført på scenen av levende mennesker uten å være eksperter.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Du kan se flere bilder og lese mer fra skribenten på https://vestfoldingen.wordpress.com.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, Mine tanker, Opera, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s