«Isolasjonen føles som tortur», sier massedrapsmannen..

Det er ikke lett å ta et slikt utsagn alvorlig. Ikke fra en slik person. Ikke etter det han har utført av illgjerninger.

–          ”Jeg skjønner ikke at det går an å la være å hate et slikt udyr”, uttalte en jeg kjenner etter å ha vært i en av begravelsene.

Jeg og mange med meg som ikke er personlig berørt, men som føler det slik allikevel, er det vel kanskje mer en følelse av håpløshet over at slike mennesker finnes og at det finnes noen som er i stand til å utføre slike illgjerninger.

Vi har jo hørt og sett at forferdelige gjerninger har blitt utført i andre land og i krigssituasjoner, men i et land som vårt, i fredstid. Det er fortsatt vanskelig å tenke at dette har vært mulig.

Etterpå har vi hørt fra mange av dem som mistet mest, at vi må svare med mer av det dette tragiske mennesket ikke ville ha. Vi må kjempe for mer åpenhet, mer demokrati og mer kjærlighet. Det er umiddelbart vanskelig å forstå, men så, etter å ha tenkt, forstår vi det allikevel. Det er jo den eneste løsningen. Alle andre løsninger gjør det umulig å få lagt dette bak oss, slik at livet kan gå videre.

Tenk om dette også kunne medføre at politikerne argumenterte for sine hjertesaker i stedet for å sjikanere hverandre og hverandres hjertesaker og meninger. Det ville blitt mindre politiske show på tv og radio, men allikevel. Det ville jo vært fantastisk?

Dette var bare noen tanker etter å ha hørt at massedrapsmannen mente at han ble torturert og etter å ha sett alle de hvite skikkelsene som gikk i land på Utøya i dag. Seks hundre mennesker i dag og ett tusen mennesker i morgen. Totalt ett tusen seks hundre mennesker. I tillegg kommer alle de som fortsatt er på sykehus, alle slektninger, venner og bekjente av dem som døde og av dem som overlevde med psykiske skader.

Dere alle er i våre tanker.

Fredag, 19. august 2011

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s