Hurra! Vestfold har flest!!

–          ”Flest av hva. Hva mener du?”

–          ”Flest flaggermusarter. Jeg hørte det i radioen i dag.”

Radio er kanskje vårt beste medium. Vi kan lukke øynene, lene oss bakover i stressless’en og la oss fore med informasjonen som kommer fra høyttalerne. Samtidig kan tankene sveve rundt det vi hører.

–          ”Hva er det Hagen har sagt?”

Denne sinte gamle mannen har visst sagt noe igjen.

Jeg husker at Inger Johanne og jeg, det var forresten hennes idé, for mange år siden ga min far boken ”Kloke ord av Karl I. Hagen”. Det var jul og alle skulle være glade, men far ble ikke glad.

–          ”Har den mannen noensinne sagt noe klokt?”, mumlet han, og la gaven fra seg med et bistert ansiktsuttrykk.

–          ”Åpne boken da”, maste vi.

Motvillig tok han den opp fra der den lå, uåpnet og ubrukt. Jeg glemmer ikke ansiktsuttrykket hans da han bladde og bladde. Innenfor de flotte permene med boktittel og forfatternavn var det bare hvite ark.

–          ”Hva er dette for noe. Det står jo ingen ting her!”

–          ”Det er jo nettopp poenget”, skrålte vi. ”Mannen har jo aldri sagt noe klokt!”

Her hvor vi bor, i Sandefjord, har vi også noen sinte gamle menn. De går rundt i byen og passer på at alle gamle og nedrivningsklare hus ikke blir fjernet og erstattet av noe som fungerer bedre. Et av disse husene er råttent og halvt nedbrent, men disse sinte gamle mennene er standhaftige og går nattevakt slik at ingen finner på noe tull med de brannskadde plankene som stikker i været fra en råtten underdel.

–          ”Disse sinte gamle mennene som du snakker om, hvor gamle er de?”

Det var en bekjent som stilte meg spørsmålet, og jeg måtte jo være ærlig.

–          ”De er eldre enn meg. Ja, kanskje ikke mer enn et par år eller noe sånt.”

–          ”Og nå sitter du og skriver et sint innlegg?”

–          ”Ja, det er vel slikt vi er opptatt med, vi sinte gamle menn”.

Fortsatt god sommer!

Mandag, 15. august 2011

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Du kan se flere bilder og lese mer fra skribenten på https://vestfoldingen.wordpress.com.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, Hørt på radio, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s