Våre fem dager på Svalbard – del 3.

Det første syn av Svalbard.

Det første syn av Svalbard.

Vi sitter i nederste etasje på Tromsø Lufthavn og venter på å få komme om bord i flyet vårt, flyet som skal bringe oss til Longyearbyen ett hundre og tretti mil fra nordpolen.

–          ”Skal vi bruke samme fly som vi brukte fra Gardermoen?”

Ingen svarer, så vi får bare vente.

Endelig skjer det noe borte ved utgangsdøren. Flere reiser seg og det samme gjør vi. Det blir to køer, snart tre, men ingen presser seg fram. Til slutt har vi kommet gjennom kontrollen. Det er ombordstigningspapirene denne gangen. Utenfor ser jeg det samme flyet som vi kom hit med.

–          ”Får vi de samme plassene som dem vi hadde?”

Ingen svarer på dette heller. Time will show.

Ti minutter har gått, og vi sitter på plassene våre inne i flyet, de samme som vi hadde hit. Ingen av oss snakker. Jeg tror vi tenker. Longyearbyen på Svalbard er neste stasjon. Der Sofia allerede har vært i tre måneder.

Sånn omtrent halvannen time senere dunker jeg til Inger Johanne.

–          ”Ser du? Snødekket land? Da er det vel ikke lenge før vi lander? Ser du, Isabelle?”

Hun sitter ute ved midtgangen og sier at hun ikke ser noen ting. Hun får få vindusplass når vi flyr hjemover igjen.

Ti minutter går. Jeg kjenner at vi går inn for landing. Ser ut av vinduet. Det er mindre snø her enn på det landskapet jeg så fra flyet.

Vi er nede og flyet står stille. Midtgangen er full av mennesker. Isabelle som har sittet ytterst, er en av dem. Jeg sitter rolig. Som vanlig gidder jeg ikke å forhaste meg for å komme ut av flyet. Vi må sikkert vente på bagasjen, så det er bare å bruke den tiden vi trenger. Nå åpner det seg en plass bak Isabelle, og Inger Johanne trekker seg sidelengs ut dit. Nå er det bare meg igjen i vår treseter. Dagstursekken ligger foran beina mine og må trekkes fram, og med den i høyre hånd trekker jeg meg mot midtgangen. Denne bevegelsen gikk lettere før. Enten var det bedre plass eller så var jeg smidigere. Kanskje litt av begge deler.

Alle tre er samlet i midtgangen på flyet. Så begynner køen av mennesker å bevege seg forover. Først sakte, men så tar farten seg opp, og plutselig er vi ute av flyet og på bakken igjen. Foran oss ligger bygningen med stor skrift:

–          ”SVALBARD”.

–          ”Nå er vi framme!”

–          ”Det ser jeg vel!”

Det er kaldere enn hjemme, mye kaldere, men ikke så kaldt at vi fryser, men så er vi foreberedt både med klær og mentalt.

–          ”Hei Sofia!”

Det blir smiling, klemming og fotografering, både med og av henne som vi skal besøke samt oss som kommer på besøk og isbjørnen som står og venter ved bagasjetransporteren.

Mer om besøket på Svalbard kommer om noen dager.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Longyearbyen Lufthavn. Det er ikke så mye snø.

Longyearbyen Lufthavn. Det er ikke så mye snø.

Endelig framme. Isabelle og Inger Johanne.

Endelig framme. Isabelle og Inger Johanne.

Klemming og fotografering. Isabelle, Sofia og Inger Johanne med ryggen til.

Klemming og fotografering. Isabelle, Sofia og Inger Johanne med ryggen til.

Flyplassisbjørnen tar oss i mot.

Flyplassisbjørnen tar oss i mot.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Reisebrev og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Våre fem dager på Svalbard – del 3.

  1. Vegard Haugland sier:

    Jeg vil abonere

  2. Vegard Haugland sier:

    Jeg vil abonere ve-haugl@online.no

    • Her på wordpress.com kan jeg ikke gjøre det for deg. Du må selv registrere deg som abonnent nederst i bloggens kolonne på høyre side. Takk for interessen din.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s