Reise og opphold i Krakow i Polen mai 2011 – del 10.

Onsdag, 18. mai 2011

Den lille kirken St. Wojciech på Rynek Glowny

Den lille kirken St. Wojciech på Rynek Glowny

Det er god tid til konserten som begynner klokken syv. Vi streifer rundt den lille kirken og snart ser vi noen som nærmer seg inngangen. Vi har bestilt plass, så det haster egentlig ikke, så vi slentrer litt videre.

Ti minutter før konserten går vi inn. Det er fire rader, og vi har bestilt to stoler helt til venstre på første rad. Vi hører at orkesteret stemmer instrumentene sine om og om igjen. Klokken blir syv, men stemmingen fortsetter i rommet ved siden av oss.

Endelig kommer de inn, tre damer og en mann. Alle setter seg, vi klapper, mannen reiser seg opp og bukker, han er sikkert orkesterlederen, og vi klapper igjen. Stemmingen fortsetter en stund til, mens vi ser på. Tre fioliner og en bratsj. Jeg ser på programmet. Over halvparten er kjente klassiske svisker. Vi gleder oss. Jeg ser rundt meg. Jeg tror alle stolene er opptatt.

Stemmingen er over. Orkesterlederen ser på oss, vi klapper, han flytter blikket over til orkestermedlemmene, de smiler til

Orkesteret er klare til å starte.

Orkesteret er klare til å starte.

orkesterlederen som retter opp overkroppen, legger fiolinen inn til kinnet, legger buen på strengene, tar sats og musikken er i gang.

Førti minutter senere reiser orkesterlederen seg opp og bukker kort før han toger ut sidedøren med de tre andre orkestermedlemmene i hælene. Vi klapper og klapper. Vi ser på hverandre. Det bruker da å komme et eller to tilleggsnumre? Vi klapper igjen. Ikke så lenge denne gangen. Noen reiser seg og går mot utgangsdøren.

–          ”Hva med tilleggsnumrene? Det pleier da å være tilleggsnumre?”

Inger Johanne nikker seg enig. Vi sitter foran og er blant de siste som kommer ut. Mange står der ute litt usikre. Det mangler liksom noe.

–          ”Det ble en brå avslutning?”

–          ”Uansett, konserten var fin”.

Vi er enige om det, men det føles litt tomt uten ekstranummer, så vi lager vårt eget og spiser på Wawelka, en av Krakows eldste spisesteder.

–          ”I morgen er vår siste dag i Krakow, min venn”.

–          ”Jeg vet hva jeg har lyst til”.

–          ”Okey, da blir det som du vil, min venn”.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Reisebrev og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Reise og opphold i Krakow i Polen mai 2011 – del 10.

  1. Else Berit Bakkemyr sier:

    Jeg likte reisebrevet ditt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s