Reise og opphold i Krakow i Polen mai 2011 – del 5.

Tirsdag, 17. mai 2011

Gatene er pyntet med den nå avdøde polske paven.

Gatene er pyntet med den nå avdøde polske paven.

Jeg våkner i det lyset siver inn av vinduet, ikke på grunn av lyset, men brummingen av store busser, omtrent fem minutter mellom hver av dem. De stanser rett utenfor vinduet, står og går en stund før motorduren stopper et par minutter, før de starter igjen og kjører av gårde. Slik fortsetter det et par timer. Senere oppdager vi at vi har et busstansepunkt rett utenfor vinduet vårt.

Det var kjølig i går, omtrent som hjemme i mai, og det er like kjølig i dag, men hvem bryr seg om det. Det er ikke regn, og vi skal se og oppleve mer av Krakow, og frokostbuffeten venter.

–          ”Inger Johanne, det er morgen og Krakow har våknet for oss!”

Vi stresser ikke, men koser oss med en god frokostbuffet, nødvendige toalettbesøk og tannpuss før vi er på gaten igjen på vei ned mot Rynek Glowny.

–          ”Er de ekte, tror du?”

Jeg har stoppet ved en beholder med blomster. Vi blir stående og snakke om en tilsvarende situasjon på Kanariøyene, og jeg bøyer meg for å ta på dem.

–          ”Ja, de er ekte!”

Uansett, blomstene er vakre, selv for meg som er så fargesvak at jeg nesten ikke ser forskjell på sort og hvit.

Vi rusler litt rundt på plassen og studerer den utvendige utsmykningen på Mariakirken. Vi betrakter barna som mater de mange duene på plassen og fortsetter gjennom Tøyhallen med sine mange utsalg av brukskunst, smykker og andre småvarer.

Etter en stund, klokken er halv elleve, forlater vi Rynek Glowny med kurs for Wawel-høyden med borgen og den store katedralen.

Gatene nedover er pyntet med bilder av den tidligere paven, Johannes Paul, som er på vei til å bli saliggjort for å bli helgen. Det er Djevelens Advokater i Vatikanet som skal ta denne beslutningen, og Polens innbyggere håper på det beste.

Wawel-høyden snakker vi mer om i morgen.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Reisebrev og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s