Reise og opphold i Krakow i Polen mai 2011 – del 3.

Mandag, 16. mai 2011

Hotel Matejko i Krakow

Hotel Matejko i Krakow

Jeg sitter godt fastklemt mellom Inger Johanne og en av våre to unge kvinnelige medsittere i baksetet i minibussen. Vi har lagt flyplassen bak oss og har kommet oss ut på hovedveien til Krakow. Det er ettermiddag, og vi regner med å være i Krakow i god tid før solen går ned. Jentene og vi finner raskt tonen og er snart i gang med å bytte kunnskap.

De forteller at de er lærere begge to og har vært i Norge noen dager for å oppleve landet vårt. Flybillettene tur-retur har de betalt under hundre zloty for, forteller de, noe som tilsvarer et par hundre kroner. Når vi spør om hva de synes om Norge, får vi bare positive tilbakemeldinger. De legger til at en nyutdannet lærer i Polen får en lønn på tre tusen kroner i måneden, så de har ikke all verden å rutte med, men de har bodd gratis hos en norsk venn, og har besøkt både Frognerparken og flere steder i Drammen, så vi antar at de må ha besøkt en med tilknytning til den byen.

Praten går tett helt til vi kjører inn på hovedbusstasjonen i Krakow. Senere oppdager vi at dette er hovedstasjon for både buss og tog. Jentene vil gjerne hjelpe oss med å finne fram til hotellet vårt, hotel Matejko som kanskje er oppkalt etter gaten som heter Matejki eller maleren Jan Matejko, men etter noen spede forsøk med kart og pekefinger, ender det med at vi bestiller taxi. De får visittkortet vårt før vi sier farvel med et ønske om kanskje å se dem igjen i Norge.

Drosjene står oppstilt rett utenfor busstasjonen som er under tak, og det går bare noen minutter før vi er installert hos en grei taxisjåfør, og etter ytterligere ti til femten minutter stanser bilen utenfor et bygningskvartal som blant annet rommer Hotel Matejko der vi skal bo i fire netter.

”Nine zloty”, sier mannen bak rattet.

”I beg your pardon?”, spør jeg.

”Nine zloty”, gjentar han.

”Okey”, svarer jeg, betaler ti zloty, sier ”keep the rest please”, griper kofferten og går før han ombestemmer seg med hensyn til prisen.

”Ti zloty?”, sier jeg til Inger Johanne før vi går inn døråpningen til hotellet.

”Ja”, svarer hun, ”tjue kroner for et kvarters taxitur”.

Vi har fått et signal om prisnivået i Krakow og gleder oss allerede til våre fem dager i byen, men det får dere høre mer om i løpet av noen dager.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Reisebrev og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Reise og opphold i Krakow i Polen mai 2011 – del 3.

  1. Jorunn Taranger sier:

    Jeg vil gjerne abonnere. Veldig kjekt å lese. Har vært flere ganger i Krakow, og ser frem til å følge dere videre.

    • Takk for kommentaren. Jeg skriver ikke bare fra reiser. Jeg ønsker deg velkommen til å abonnere. Se nederst i høyre kolonnne der du kan skrive inn epostadressen din. Hilsen vestfoldingen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s