Reise og opphold i Krakow i Polen mai 2011.

Polen, Katovice, Krakow? Hva kunne vi forvente? Det eneste vi visste var at flybillettene med ungarske Wizzair var rimelige, og

Ventetid på Sandefjord Lufthavn

Ventetid på Sandefjord Lufthavn

når vi bestilte hotell fant vi at vi også her kunne komme svært rimelig ut av det.

Med voksne barn bosatt langt hjemmefra fant vi heller ingen grunn til å bli hjemme på nasjonaldagen. Når jeg tenker etter har jeg vel heller aldri vært noen stor tilhenger av å feire denne dagen, men som barnas dag, har den vært fantastisk. Derfor foreslo jeg for min kjære hustru at vi skulle reise til et annet land denne dagen og noen dager til. Vi har gjort det samme før og likte det svært godt. Den gangen var det London der vi også så noen slengere med det norske flagget festet til jakkeslaget. Denne gangen var det Krakow i Polen som kom opp på kartet.

  • ”Polen”, tenkte jeg. ”Hva vet vi om Polen og hva vet vi om Krakow? En by i et gammelt kommunistland, men hva ellers? Mange har vært der. De sier at Krakow er en hyggelig by, men det er også alt vi vet.

Vi kjøper to guidebøker og henter ut det Aftenposten Reise har om byen, men en ting er å lese om stedet vi skal til. En annen sak er å oppleve stedet selv. Ta inn luktene. Bruke alle sansene. Føle menneskene på pulsen. Trekke stedet og menneskene inn i oss selv og bli en del av det hele. Det er slik jeg liker å oppleve nye steder.

Wizzair går fra Sandefjord til Katovice og fra Katovice går det buss til Krakow. Inger Johanne er skarp til å reise på internett og finner rimelige flybilletter. Cirka seks hundre kroner tur retur, men innen alt er betalt, har prisen steget til noe over tolv hundre kroner. Vi er enige om at dette allikevel er rimelig. Jeg ser på fakturaen og finner at selve flybilletten koster under to hundre kroner. Resten er forskjellig typer avgifter. Vi får også beskjed om å booke inn på internett. Hvis vi dropper dette, får vi en ekstra utgift på to hundre kroner. Derfor booker Inger Johanne oss inn, og det eneste som da står igjen er å levere bagasjen.

Nå må vi finne et sted å bo, så Inger Johanne kaster seg på nytt over tastaturet på laptop’en. Først finner hun et appartementhotell et par kilometer utenfor bykjernen, men med god kollektivforbindelse. Hotellet har fem stjerner, og vi kan få en leilighet til rundt to tusen kroner for fire netter.

Inger Johanne vil nærmere byen og letingen fortsetter. Denne gangen finner hun et vanlig hotell. Tre stjerner og ti minutters spasertur fra sentrum. Valget er allerede gjort og vi har nå skaffet oss reise og hotellopphold med frokostbuffet for under tre og et halvt tusen kroner. Dette ser bra ut. Det er knapt en uke til vi skal reise, og vi koser oss med de vanlige forventningene og forberedelsene når vi skal til et sted vi ikke har vært før.

Endelig har dagen for avreise kommet. Kalenderen har vist sekstende mai fra vi sto opp, og vi har blitt transportert til flyplassen av gode venner. Nå sitter vi og venter på flyet. Vi har god tid, skikkelig god tid, viser det seg. Flyet har tekniske problemer og flyteknikere er bestilt fra Oslo, sannsynligvis Gardermoen.

Historien om resten av reisen kommer innen et par tre dager.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Reisebrev og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Reise og opphold i Krakow i Polen mai 2011.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s