Hodet mitt er tomt.

Hodet mitt er tomt. Jeg kjenner et sterkt behov for å skrive, men ingen ideer dukker opp i hodet mitt. Tre halvferdige historier Hodet er tomtligger allerede sikret i dropbox’en min, men diskusjonen med NAV resulterte i full stans i tankeprosessen. Skal det være så vanskelig å ferdiggjøre det som jeg håper en gang skal bli en bok.

Skrivesperre er en myte, leste jeg for en stund siden. Opplever du en stans i tankeprosessen, leste jeg, så bare skriv. Skriv et eller annet, og det er det jeg gjør nå.

Historien med NAV er nedtegnet og vil nok en eller annen gang få sin plass blant mine offentliggjøringer. Møtet med NAV er ikke hyggelig, og det skal det vel heller ikke være. De har nok å slite med i den organisasjonen om de ikke skal ha mas fra klientene i tillegg.

Jeg tvangsflytter fokuset mitt over til noe hyggeligere, for eksempel våre flinke døtre. De er tidlig i sin utviklingsprosess og midt i sitt karrierejag. Vi, det er min kone og jeg, følger dem gjennom utviklingstrinnene deres og gleder oss over hvert nytt trinn de bestiger. Noen ganger våger vi oss frempå med noen forsiktige råd, men slikt skal man være varsom med, siden velmenende rådgivning også lett medfører ansvar.

En bekjent av meg fikk erfare det. Nå var dette innenfor forretningsverdenen, men det ble en dyrekjøpt erfaring for firmaet hans. Nei, vi skal være forsiktig med å gi råd. Vi kan kanskje heller si at det er noe man bør gjøre. Da er det liksom ikke råd rettet mot en enkeltperson, men mer i retning av noe flere kanskje bør se på og vurdere.

Ordet ”man” brukes forresten mer og mer, både innen idretten og arbeidslivet. Hvorfor sier folk ”man” når de mener ”jeg”. Noen går enda lenger og bruker ordet ”du” i stedet for det de egentlig mener, og det de mener er ”jeg”.

En av mine studieforelesere for tretti år siden, mente at dette hadde å gjøre med at ”man-brukerne” ikke hadde opparbeidet seg en så bra selvtillit at de torde stå for det de sa. Da var det tryggere, mente foreleseren, å si ”man” eller ”du”.

Ha en fin dag, alle sammen.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag .

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, Mine tanker, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s