Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n – vår syttende dag.

Inger Johanne er fortsatt forkjølet og må la spanskkurs være spanskkurs i dag. Min influensa har så smått kommet tilbake, noe som er vanlig på denne tiden av året. Jeg fikk sms fra Sofia i går, en sms der hun lokket med tørr og fin årstid på Svalbard. Jeg husker at i de årene jeg reiste mye, ble jeg alltid mye bedre når jeg la inn en ekstra vintertur til Mjøsa-rundt, men jeg tenker at jeg får la det vente til vi alle skal besøke henne i juni.

I mellomtiden tenker jeg fortsatt på vinterdagene våre på Gran Canaria.

Mandag, 14. februar 2011 – vår syttende dag på Gran Canaria.

Vi er vel plassert i vårt nye husvære i Apartementos Catalina Park i Tomas Miller numero seiciento y siete i den nye bydelen i Las Palmas. Denne gangen ble det studioleilighet på ett rom med kjøkken, bad og bord med to stoler der vi kan sitte og spise. Ingen utsikt til sjø, men vindu ut til en sjakt inne i bygningen. Når jeg stikker hodet ut av vinduet og ser opp, vet jeg om været er godt eller dårlig. Været er godt når himmelen er blå og ikke så bra når himmelen ikke er blå. Så enkelt er det.

Vi forlot et Playa del Ingles badet i solskinn og varme, med buss, og knappe halvtimen senere kjørte vi inn i regn og overskyet vær, og slik fortsetter det.

–          ”Jeg vil tilbake til Playa del Ingles”, sier Inger Johanne uten å mene det. Hun har hele tiden vært fast bestemt på å se Las Palmas.

Det duskregner når vi begynner å gå fra Catalinaparken for å finne hotellet. Underveis får vi hjelp av en dame som marsjerer foran oss som en lederhund.

Etter en stund stopper den behjelpelige damen og peker mot et skilt på en husvegg der jeg leser navnet Tomás Miller, før hun forsvinner inn i en kontorbygning. Calle de Tomás Miller er en svært smal gate selv om den er merket med gul farge på kartet. Går vi den ene veien kommer vi ut midt på den berømte badestranden Las Canteras. Velger vi den andre retningen kommer vi til hjørnet av det store varehuset El Corte Inglés som finnes i de fleste spanske byer.

I det vi entrer gaten er jeg i tankene tilbake til da jeg var knappe tjue år og besøkte byen som sjømann. Las Palmas besto, så vidt jeg husker, av små butikker, barer og pornosjapper. I calle de Tomás Miller er bildet ikke så veldig forandret enda det er over førti år siden, men etter at vi først har gått ned til Las Canteras og deretter opp i byen til El Corte Inglés, må jeg erkjenne at tiden kanskje ikke har stått helt stille, heller ikke her i Las Palmas. Havnebyen og feriestedet Las Palmas har blitt til en helt vanlig by.

Vår første dag i Las Palmas blir avsluttet på en italiensk pizzarestaurant med utsikt ut mot las Canteras og havet før vi trekker oss tilbake til vår lille leilighet i calle de Tomás Miller seicienta y siete.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag .

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Vi tar farvel med Playa del Inglés

Vi tar farvel med Playa del Inglés

Las Palmas neste.

Las Palmas neste.

Blomstene i Playa del Inglés må bli igjen.

Blomstene i Playa del Inglés må bli igjen.

Nærbilde av blomstene.

Nærbilde av blomstene.

Litt trangere kår i Las Palmas.

Litt trangere kår i Las Palmas.

Smalt med adskilte senger.

Smalt med adskilte senger.

Grå og småfrisk sjø på Las Canteras-stranden.

Grå og småfrisk sjø på Las Canteras-stranden.

Ikke så mange badende på Las Canteras, nei.

Ikke så mange badende på Las Canteras, nei.

- og folk kler seg godt.

- og folk kler seg godt.

- ut mot havet - - -

- ut mot havet - - -


Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s