The Book of Negroes

Jeg kommer til å huske Aminata Diallo eller Meena Dee som de hvite kalte henne, lenge.The Book og Negroes

Boken var på tilbud i en lokal bokhandel, og forsiden snakket til meg og ba meg lese. Forsiden med profilen til den lille afrikanske jenta som ble hentet som slave til det amerikanske kontinentet.

Jeg har levd med henne mens hun hjalp moren sin med å være fødselshjelper. Jeg var med henne under den lange marsjen til utskipningsstedet og den lange turen over Atlanterhavet til det amerikanske kontinentet der hun ble solgt og brukt.

Sammen med henne har jeg møtt både gemenhet og godhet og det som er midt mellom. Jeg har opplevd hvordan hun stadig ble sterkere som menneske, mens hun både fikk og mistet sine nærmeste, inntil hun til slutt fant igjen en av dem.

Jeg leste den kanadiske utgaven, men den er utgitt i Norge under tittelen ”Noen kjenner mitt navn”.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Anbefaling, Bokomtale og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til The Book of Negroes

  1. Eva sier:

    Jeg kjøpte den norske utgaven i sommer og fikk en fantastisk leseopplevelse. Denne boken gjorde stort inntrykk på meg og jeg vil også huske den lenge. Anbefales på det sterkeste!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s