Fuglene takket meg for hjelpen, tror jeg da.

I forgårs hørte vi et smell fra den store glassdøren i vinterhaven. Det er ikke ofte vi hører det, men det skjer iblant.Fugl

I går skjedde det igjen. Jeg gikk dit ut, kikket ut gjennom glasset og så en liten fugl som satt på flisegulvet utenfor, tydelig forvirret med glippende øyne. Den hadde sikkert som flere andre fugler før den, fløyet mot vindusglasset og fått seg en smell. Jeg tenkte at hvis jeg lot den få være i fred, ville den nok komme til seg selv og fly av gårde. Det var jo det de pleide å gjøre. Men risikoen, tenkte jeg, er at den kan bli tatt av en av nabokattene, så jeg fulgte jevnlig med i et par timer for å se hvordan det gikk.

Av en eller annen grunn liker jeg ikke å ta i disse skjøre skapningene med hendene. Jeg føler at det er så lett å ødelegge dem, så jeg tok på meg et par tykke fleecehansker. Med disse var det lett å gripe rundt det lille vesenet og løfte det opp i øyenhøyde, så jeg fikk se det ordentlig. Jeg åpnet hendene slik at den kunne fly vekk hvis den ville, men den satt bare stille mens den lukket og åpnet øynene, om og om igjen.

Hvor skulle jeg gjøre av den? De liker seg godt i hekken der jeg hadde foringsstativet i vinter, tenkte jeg, så jeg putter den vel inn mellom greinene der den kan være sikker for kattene. Jeg så gjorde. Etter at den var godt plassert, jeg så at den grep rundt en av greinene med føttene, trakk jeg meg tilbake, men fortsatte å følge den i flere timer etterpå. Sent på kvelden før det ble mørkt var den borte. Jeg sjekket bakken rundt hekken, men så ingen tegn til fugl eller fjær, så da var den vel kommet seg og reist av gårde, tenkte jeg.

I går dagen etter, stusset jeg over at hekken var full av fugler, akkurat som i vinter da vi foret dem. De kvitret og så mot huset akkurat som om de takket for hjelpen. Det er nok bare innbilning, tenkte jeg, men jeg følte meg inderlig vel mens jeg smilte ”ingen årsak” til dem.

Har du lyst til å lese mer av denne livshistoriske bloggen min, kan du klikke på Vestfoldingen øverst på siden.

Har du lyst til å abonnere på bloggen, skriver du inn din e-postadresse i feltet under ”Subscribe by email” og deretter Subscribe under feltet.

Kommentarer er velkomne. Du finner en egen rubrikk for kommentarer under hvert innlegg, så bare skriv. Kanskje dette blir en bok? Med gjestekommentarer? Vi får se!

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagligliv og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Fuglene takket meg for hjelpen, tror jeg da.

 1. tuttilutt sier:

  Du er en mann med stort varmt hjerte. Fint du tok vare på og hjalp den lille 🙂
  Småfuglene kom nok både for å takke og for at de visste at i hekken hos deg var de trygge .
  Ha en fin dag 🙂

 2. Pipp-Pipp sier:

  En hyggelig fuglehistorie 🙂

  Ønsker å tipse deg om fugleforum.no

 3. Kassima sier:

  Akkurat det du gjorde gjør bare en ekte dyrevenn. Veldig fint gjort.

 4. ARGUS37 sier:

  Det er utrolig hvilke fremtoninger som etter hvert dukker opp om du eksperimenterer litt med frøblandinger. Bare se mitt siste innlegg!

  Og jeg har foret rundt hele sesongen i 3 år nå…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s