Hvalkjøtt, Kiwi-kjeden, Tatovøren i Auschwitz og rabarbra (søndag 16.juni 2024)

søndag 16. juni 2024

Femten grader og overskyet. Men så titter sola litt fram et par minutter før den forsvinner igjen.


I dag skal vi spise hvalkjøtt

som vi har kjøpt på Holdbart. Vi hentet det fram fra fryseren i går, og i dag var hvalkjøtt tema på TV2 Nyhetene. En av lederne i butikk-kjeden Meny sier at de ikke kan føre hvalkjøtt, fordi folk ikke kjøper det. Men det er viktig at vi tar ut hval fra havet. Hvis ikke, vil det gå utover fisken. Alt henger sammen, og vi må sørge for at det er balanse mellom det som lever både i hav og på land.

Derfor bør hvalkjøtt markedsføres som den delikatessen kjøttet er. Både i stekepanna og på grillen. Og husk med masse løk. Her er oppskrifter Oppskrifter (norskhval.no)


Kiwi presser prisene

så høyt de kan. Så det er riktig som de sier at «det er vi som er prispresserne». De presser priseneså høyt de kan. Og folk lar seg lure. Hver gang Kiwi-jenta kommer fram på TV-skjermen med sitt strålende smil. Og ljuger så mye hun kan.

Mat, Matpriser | Pensjonist kraftig provosert av store økninger i matpriser hos Kiwi (sb.no)


Tatovøren i Auschwitz.

For fem år siden leste jeg to av bøkene til Heather Morris, først «Tatovøren i Auschwitz» og deretter «Cilkas reise», og nå kom den første boka som en TV-serie med seks episoder.


Rabarbrabladene

har blitt veldig store, så vi bestemte oss for å ta inn nesten en kilo rabarabra-stilker. Disse ble til rabarbrapai. Bare se bildene.

Nyskåret rabarba
Rabarbraen vendes i dette
Smuldredeig
Klar for steking
Paien er ferdig stekt
Nå venter vi på ny rabarbra
Nå har vi både bok og tv-serie

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar