Barnebarn, venting, Israels massedreping, kraftproduksjon, minner og dagens bilder (mandag 8.april 2004).

mandag 8. april 2024

Frokost, quiz 20 strake i Dagbladet med fjorten rette, Extra Mosserød, hentet Sol i barnehagen, middag fleske-pannekaker som Sol liker dem.


Klokka er syv, det er vått, både i lufta og på bakken. Temperaturen er sånn omtrent ni grader.

Jeg våknet klokka tre i natt. Det var tungt å puste, og jeg måtte opp igjen, akkurat som foregående natt. Nei, vi skulle ikke ha vært her i Norge når været er som det er nå, akkurat som Hans Børli skriver i diktet sitt «Der skulle vi ha vøri, Kal».

Der skulle vi ha vøri, Kal … – Hans Børli (hansborli.no)


Venting.

I går snakket vi igjen om venting, om ventingen på innkalling til Rikshospitalet. Inger Johannes balanse blir tidvis stadig dårligere. Og som vanlig tenker jeg «sånn er livet» og kom til å tenke på Anita Lindbloms sang «Sånt är livet» der hun med sin rå stemme synger om falsk kjærlighet. Men her er det ikke snakk om falsk kjærlighet, bare sykehusbehandling. 

sånt är livet lyrics – Søk (bing.com)


Israels massedreping?

Nå ser det ut til at det kan bli en liten pause i Israels bombing og massedreping i Gaza. Alle er enige om at det Hamas gjorde for et halvt år siden, var forferdelig, og de fleste er enige i at det Israel bedriver i Gaza også er forferdelig. Men det er få som spør hvorfor. Hvorfor gjorde Hamas det de gjorde, og hvorfor gjør Israel det de gjør?

Noe av det vet vi. Israel sier at de angriper Gaza for å fjerne Hamas fra jordens overflate. Hamas sier at de gjorde det de gjorde som hevn for den behandlingen Israel bedriver overfor palestinere i Gaza og på Vestbredden.

Og hvorfor stemte palestinerne på Hamas i Gaza? Hvorfor ville de ha denne organisasjonen til å styre i Gaza? Hvorfor, hvorfor, hvorfor.

Det er ikke mange som bruker det vi kaller hv-spørsmål når de vil forsøke å forstå. Akkurat det er litt rart. Alle vet at hv-spørsmål tvinger den andre parten til å forklare litt mer utdypende, det de mener og tror på. Hv-spørsmål er hvorfor, hvordan, hvem, hvor o.s.v.

Israel har revet og destruert palestinske hjem de siste sytti årene. Hvorfor spør ingen om hvorfor de har gjort dette og fortsatt gjør det? Hvorfor lar de bosettere etablere seg i palestinske områder? Og hvordan dette virker på palestinerne som er ofre for denne behandlingen?


Kraftproduksjon.

Det nøttær’nte er det mange som sier, det nytter ikke, det går ikke, jeg synes ikke, jeg vil ikke. Og sånn er det med kraftproduksjonen vår. Vi vet at vi må ha mer, hvis vi skal skaffe nok kraft til kommende bedrifter som ikke finnes i dag, og nok arbeid til kommende generasjoner. Så i fremtiden vil vi nok se vindmøller der vi ikke har lyst til å ha dem. Både til fjells, langs kysten og ute i havet. Utbygging av solcelleanlegg. Vi vil nok se utbedring av linjer, ny linjelegging, utbedring av vannkraft, kanskje også nye solceller på flere tak og mye mer. For kraft må vi ha. På hele kloden, og ikke bare i Norge.


Minner:

Dagens bilder:

Morgentemperatur
Temperaturen stiger
Her var det en fugl, men så stakk den av.
Det var en snøhaug, men nå er den sort.
Rabarbraen titter fram.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar