Været, slektsforsking, Team Bachstad, Virtuos 2024, Netanyahus Israel, minner fra 2012 og dagens bilder (lørdag 6.april 2024)

lørdag 6. april 2024

Dagens program: Frokost, kaffe, litt skriving og slektsgransking på digitalarkivet, Extra Mosserød, grøt til lunsj, lese spansk på Duolingo, middag med skav i saus, gulrøtter og poteter.


Været.

Jeg trodde vi skulle se litt av våren i dag, men nei, sånn ble det ikke. Klokka er halv ni, det er grått ute, en varmegrad, men meteorologene varsler om åtte til ti grader og regn. Ja, ja, vi bor i Norge, og sånn er ofte april måned i landet vårt.


Slektsforsking.

I går var jeg mye inne i digitalarkivet til arkivverket for å lete etter foreldrene til min oldemor og kanskje også litt mer om foreldrene til min oldefar som ble født som såkalt «uægte». Han ble født i Sjue i Andebu, og hun ble født på Rastad på Freste i Ramnes.

De giftet seg, flyttet til Kaldnes i Tønsberg og der ble han og oldemor mor og far til fire egne barn og fire fosterbarn. En av dem ble min morfar, noe som betyr at han giftet seg med en av de egenfødte døtrene, altså min mormor.

Oldemor styrte hjemme, mens oldefar laget hvalfangerstøvler om sommeren og var spekk-koker på hvalfangst i femtien år, først i Finnmark, så på Svalbard, og etter hvert i Vest-Afrika og de fleste årene på Syd-Georgia.

Jeg har seks avis-intervjuer med oldefar og ett med oldemor. Men deres foreldre har jeg ingen kunnskap om, og det er de jeg prøver å finne opplysninger om. Det vil si at jeg har navnene på foreldrene til oldefar. Jeg tror jeg fant dem i en kirkebok for flere år siden.

Min oldemor, Amalie Olaussen Rastad, født 29.10.1860 i Sem, bosatt i 0028 Rambergveien, folketelling 1920 Tønsberg kommune. Jeg mener at hun ble født på Freste i Ramnes, så hvorfor det står Sem, vet jeg ikke.


Team Bachstad

blir ikke det samme når den ene av dem går av med pensjon, og jeg spurte Bings kunstige intelligens om de hadde hørt noe. Jeg fikk følgende svar:

Ja, jeg har hørt om det! Den populære duoen Øystein Bache og Rune Gokstad, kjent som Team Bachstad, har tatt med TV-seerne på en rekke utradisjonelle reiser verden rundt siden 2011. Ni sesonger har allerede gått på NRK1, og nå er det klart for sesong 10! I denne sesongen reiser de Japan på langs. Åtte spennende episoder venter seerne, og det blir sendt i beste sendetid på NRK1. I tillegg får publikum muligheten til å oppleve Team Bachstad live! I samarbeid med NRK inviteres det til et talk-show hvor publikum blir med på en halvannen time lang reise i levende live, med humor, filmklipp og historier – noen som ikke kom med i programmene. Så det er mye spennende i vente for Team Bachstad-fansen! 🌏📺🎉

For de som ønsker å mimre, kan de gjenoppleve de tidligere sesongene, fra Mongolia til Karibia, på NRKs nettside1. Det er virkelig imponerende hvordan de har krysset kontinenter og utforsket ulike deler av verden på sine unike reiser! 🌍✈️


Virtuos 2024.

Dette ble vår tv-kveld denne lørdagen. Nydelig musikk.

Fem unge musikere kjemper om å vinne NRKs Virtuos 2024 – NRK Presse – Pressemeldinger, – bilder og kontaktinformasjon


Netanyahus Israel

frykter angrep fra Iran og stenger ambassadene sine.

Israels ambassade i Stockholm stengt – frykter angrep fra Iran (aftenposten.no)


Minner fra 2012:

Historien om Skogmannen (kapitel 6) | vestfoldingen


Dagens bilder:

Dagens middag, skav i saus, raspede gulrøtter og mandelpoteter

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar