Gaza, Putin, opphoping, EØS, ny bok, lederlønninger, minner og dagens bilder (tirsdag 26.mars 2024)

tirsdag 26. mars 2024


En nydelig morgen i nord, ser jeg på TV2 Nyheter, men her sør i Sandefjord har vi fått smaken av en siste vinter-rest. Klokka er åtte, og jeg måtte opp, som vanlig litt tett i pusten, mens Inger Johanne ennå sover. Søvn trenger hun stadig mer av, men vi vet nå at hun skal opereres i løpet av få uker. Det er bare å vente og ta dagene sånn som de kommer.


FNs sikkerhetsråd

har endelig blitt enige om en resolusjon når det gjelder Gaza, men det er fortsatt opp til Israels styresmakter og Hamas om de skal følge det FNs sikkerhetsråd har vedtatt. Begge parter har skyld, men det Netanyahus Israel driver med, er massemord.


Og Putin

har fått terroristanslaget mot teateret i Moskva til å bli noe Ukraina står bak. Denne mannen lever i alle fall i sin egen boble og lager sine egne historier. Det verste er at over sytti prosent av befolkningen støtter ham. Vanskelig å forstå for oss som har tilgang på alle nyheter fra hele verden.


En opphoping

av drap og selvdrap, mente en forsker her om dagen. Hun skjelte til familien som ble drept i Torpo Det er bare Island som slår oss når det gjelder lave drapstall i forhold til antall innbyggere. Hun antydet også hva som kan få et familiemedlem til å «klikke fullstendig».

Økonomi er en av årsakene som hun pekte på. Forskjellene mellom «fattig og rik» er i alle fall økende i stadig større grad. Og dette kan bety at de som har minst, føler seg enda fattigere, fordi det er så mye snakk om dem som har mest.


Vår EØS-avtale

er ganske sikker, sånn jeg ser det, men helst ville jeg hatt et EU-medlemskap med euro som valuta. For meg har dette med en holdning til samarbeid, noe vi er avhengig av å ha i Europa. For fred og harmoni er ikke det Europa er mest kjent for, når vi ser til historien.

Under halvparten av nordmenn sier ja til EØS-avtalen – Dagsavisen


Denne boka skal jeg kjøpe:

Erdogan er en nærmest overjordisk skikkelse i Tyrkia. Han kan omtrent gjøre det han vil. Han kan for eksempel ta opp telefonen og avsette en dommer hvis han føler for det, eller han kan kvitte seg med brysomme journalister. Det er nok at Erdogan peker på en journalist, så havner vedkommende i fengsel, sier Stian Bromark til Dagsavisen

Forfatter: – Erdogan, Putin og Trump spiller alle det samme spillet – Dagsavisen


Det er ikke lett

å styre lederlønningene. Vestre forsøker, men guden Mammon har makta, og lysten på mer penger gjelder også lederne i statseide bedrifter.

Jan Christian Vestre må slå tilbake mot Equinor – Dagsavisen


Minner:

Bilder og video-opptak av sankt-hans-bål på Vøra badestrand i Sandefjord 23. juni 2012. | vestfoldingen


Dagens bilder:

Ikke vårtemperatur ennå
Brødbakingen har blitt et samarbeidsprosjekt, men oppskriften er Inger Johannes.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar